Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat marti ca social-democratii nu au luat inca o decizie cu privire la sustinerea demersului initiat de Calin Popescu Tariceanu pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu, aratand ca suspendarea presupune o procedura constitutional-juridica si politica si, totodata, "niste implicatii interne si internationale".

"Noi (PSD, n.r.) nu am luat inca o decizie politica. In ce ma priveste, stiti ca am votat pentru suspendarea lui Basescu si in 2007 si in 2012 si cred in continuare ca, din punct de vedere moral si social, el nu poate pur si simplu sa plece asa din functie, dupa toate lucrurile rele pe care le-a facut la adresa Romaniei si romanilor, fara niciun fel de sanctiune morala. Dar, dincolo de acest lucru, suspendarea presedintelui presupune o procedura constitutional-juridica si politica si niste implicatii interne si internationale. Din acest punct de vedere, pot sa trec peste ceea ce simt in acest moment, si anume faptul ca orice zi fara Traian Basescu presedinte este un act de dreptate la adresa romanilor, si pot sa asum responsabilitatea ca prim-ministru si candidat la Presedintie a evaluarii tuturor rezultatelor si efectelor implicatiilor unei asemenea actiuni. Din acest punct de vedere, o sa discutam in cadrul PSD, o sa facem o analiza responsabila si vom lua o decizie", le-a declarat Ponta jurnalistilor, la Palatul Parlamentului.

Seful Guvernului a mai declarat ca Romania este "cea mai stabila si mai predictibila tara din regiune, atat din punct de vedere politic, cat si economic". "Orice procedura constitutionala, daca este inceputa, trebuie explicata foarte bine", a precizat Ponta.

Intrebat daca a incalcat sau nu presedintele Traian Basescu Constitutia, premierul a raspuns: "Eu nu sunt judecator suprem sa spun ce a incalcat sau nu a incalcat... o sa analizam argumentele".