Consilierul premierului Victor Ponta pe probleme juridice si minoritati, Gyorgy Frunda, spune ca propunerea de suspendare a presedintelui, facuta de Calin Popescu Tariceanu, "nu este o idee inteleapta", il "victimizeaza" pe Traian Basescu si va aduce voturi "pe plaja lui electorala".

Frunda a declarat, sambata, pentru Mediafax, ca nu stie cum ar vota parlamentarii UDMR la propunerea de suspendare a presedintelui, facuta de Calin Popescu Tariceanu, dar parerea sa "personala, analitica", este ca nu e o idee inteleapta.

"Parerea mea, personala, analitica, este ca nu e bine, pentru ca il victimizeaza pe Basescu si aduce voturi pe plaja lui electorala, pentru persoana pe care o sustine. Normal ar fi sa-l lase in pace, ca mai sunt trei luni si i se termina mandatul si iese din viata politica. Sunt prieten cu Tariceanu, de multe ori face lucruri bune, dar aceasta nu cred ca e o idee inteleapta. Deci, ar trebui sa il lase in pace pe Basescu. Nu stiu cum ar vota parlamentarii UDMR la propunerea de suspendare", a aratat Frunda.

Presedintele Senatului, liderul PLR Calin Popescu Tariceanu, propune initierea procedurii de suspendare si demitere a presedintelui Basescu, el avansand si un calendar, vizand suspendare in preajma datei de 23 septembrie si referendum de demitere in 2 noiembrie, ziua primului tur al prezidentialelor.

Presedintele Traian Basescu declara, vineri, raspunzand unei intrebari legate de un eventual demers pentru o noua suspendare a sa din functie, ca intra in campanie "si nu o sa le fie bine", el adaugand ca in campanie are "capacitate uriasa de revitalizare".