Emil Boc a lansat vineri o critica dura la adresa conducerii PDL, pe care o acuza ca a desfiintat partidul, care acum este "topit" in PNL, si afirmat ca nu va oferi explicatii pentru decizia sa de a o sustine pe Elena Udrea in campania pentru prezidentiale, asa cum i-a cerut Catalin Predoiu, sub amenintarea excluderii din partid.

Emil BocFoto: Agerpres

"Nici ei nu au tinut cont cand le-am spus nu faceti fuziune cu PNL, nu e un lucru bun sa dispara PDL. PDL nu mai exista azi, este topit. Atunci eu ce obligatii morale am fata de acest partid. Cei care conduc partidul sa isi asume destinele lui. Asa l-au condus, ca l-au desfiintat. Eu sunt de vina ca ei au decis sa il topeasca in PNL?", a declarat fostul prim ministru, citat de Evenimentul Zilei.

Acesta a explicat ca nu poate fi acuzat de nimeni ca nu se poate face "frate peste noapte cu PNL-ul", in conditiile in care s-a luptat cu liberalii in toate competitiile electorale din 2007 incoace si la referendumurile pentru suspendarea presedintelui.

Emil Boc a afirmat ca o sustine pe Elena Udrea deoarece "are o mentalitate sanatoasa". "Presedintele da directia. El trebuie sa arate directia tarii. Romania inca mai traieste din ce am facut noi. Ponta inca mai traieste din sacul ramas de la noi. Ma ingrijoreaza soarta tarii, daca PSD ia puterea si la Cotroceni", a spus acesta, potrivit Evz.

In ceea ce priveste avertismentul lui Catalin Predoiu, care a spus ca va cere excluderea din partid a lui Emil Boc, daca fostul premier nu va veni vineri sa explice, in cadrul Biroul Politic National al ACL de la Brasov, gestul sau de a sustine un alt candidat decat Klaus Iohannis la alegerile prezidentiale, Boc a declarat:

"Nu ma intereseaza declaratiile lui Predoiu. Nici nu stiu ce a declarat si va spun direct, nu ma duc la Brasov. Eu sunt primar in Cluj Napoca nu la Brasov".