Premierul Victor Ponta a spus, vineri, ca si-a sunat mama cu cinci minute inainte de semnarea contractului dintre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si Posta Romana, pentru ca aceasta sa se uite la televizor si sa se convinga de faptul ca va incepe distribuirea cardului de sanatate, potrivit Mediafax.

"Am discutat de mai multe ori si de mama mea care, sigur, are un grup de prietene, pensionari ai statului roman si mi-a spus: 'Nu-mi mai ii de cardul de sanatate, ca eu nu cred ca o sa-l faceti vreodata'. Am sunat-o acum cinci minute, i-am zis: 'Te rog frumos sa te uiti la televizor, n-am voie sa iau eu cardul tau pentru ca, conform legii, cardul trebuie sa ajunga numai la titular' ", a spus Ponta la finalul ceremoniei de semnare a contractului dintre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si Posta Romana, contract care are ca obiect distribuirea cardului national de sanatate.

"Mult succes si sper ca macar grupul de prietene al mamei mele sa-si rcapete increderea ca pot sa beneficieze de ceea ce aveau nevoie de atat de mult timp si o sa astept acasa disciplinat sa imi vina si mie cardul de sanatate, da? Nu faceti nicio exceptie", le-a mai spus premierul celor implicati in acest demers.

Compania Nationala Posta Romana si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) au semnat vineri, la Palatul Victoria, acordul-cadru pentru distribuirea cardurilor de sanatate la nivel national, valoarea contractului fiind de 37,5 milioane lei (8,5 milioane euro), cu o durata de patru ani.

Procesul de distribuire va incepe la 18 septembrie, iar volumul total ce urmeaza a fi livrat, la nivel national, pe durata celor patru ani, este estimat la aproximativ 13,6 milioane de carduri.

Posta Romana va livra cardul de sanatate destinatarului in maximum 20 de zile calendaristice, incepand cu ziua lucratoare urmatoare celei in care trimiterile au intrat in reteaua postala.