Sedinta de miercuri a coalitiei de guvernare a avut loc fara UDMR, in conditiile in care premierul Ponta a declarat ca nu sustine proiectul de autonomie al partenerilor maghiari. In schimb, la sedinta coalitiei au fost prezenti liderii PLR - Tariceanu, Stroe si Chitoiu. In plus, surse parlamentare au declarat pentru HotNews.ro ca Gabriel Oprea, seful UNPR, a fost extrem de nervos pe partenerii din PSD pentru ca partidul sau nu a primit functii de conducere in Camera Deputatilor.

Coalitia guvernamentala s-a reunit miercuri in sedinta, la Palatul Parlamentului, in jurul orei 16.00, la aceasta luand parte si premierul Victor Ponta, recent revenit din China. La reuniune nu au participat insa reprezentantii UDMR.

Premierul a fost rugat de jurnalisti sa comenteze afirmatiile liderilor UDMR, care au anuntat ca nu vor vota in Parlament ordonanta privind traseismul alesilor locali. "Foarte bine, toti parlamentarii sunt liberi", a replicat Ponta.

De asemenea, intrebat daca va fi de acord cu aprobarea in Parlament a proiectului UDMR privind autonomia teritoriala si daca au discutat pe acest subiect, premierul a raspuns negativ.

Cu privire la nominalizarea pentru functiile de ministru al Culturii si vicepremier, seful Guvernului a precizat ca nu a primit de la UDMR o alta propunere.

Intrebat de ziaristi despre informatiile potrivit carora UDMR ar urma sa nu mai faca o noua nominalizare si sa-l pastreze astfel pe Kelemen Hunor in functie, Ponta a raspuns: "Nu stiu, vad ca UDMR comunica mai mult cu dvs decat cu mine. Eu nu stiam lucrurile astea. Nu mi-au facut pana acum o propunere, cand sa-mi faca o propunere, atunci o s-o transmit mai departe".

Cu privire la absenta UDMR de la reuniune, Victor Ponta a dat asigurari ca nu sunt probleme: "Am vorbit cu dl Kelemen Hunor si mi-a spus ca nu este in Bucuresti, dar ca ne revedem luni la sedinta coalitiei".

De altfel, premierul a respins si ipoteza unei posibile plecari a UDMR din Guvern. "Eu ii consider in continuare partenerii nostri si cred ca vor ramane partenerii nostri pana in 2016", a spus Ponta.