Consilierul local iesean Anca Preda a anuntat, miercuri, ca demisioneaza din PPDD si va activa ca independent, reprosand apropierea PPDD Iasi de grupul de interese al primarului PSD Gheorghe Nichita, aceasta fiind prima demisie a unui ales local din Iasi, dupa publicarea OUG privind migratia, transmite Mediafax.

Anca Preda, aleasa in 2012 consilier local pe listele PPDD, afirma, intr-un comunicat de presa transmis miercuri, ca PPDD s-a indepartat de electorat si si-a pierdut credibilitatea, iar in ultimul timp partidul lui Dan Diaconescu nu lupta impotriva puterii, ci incearca sa intre in gratiile acesteia.

Potrivit Ancai Preda, PPDD "nu doar ca si-a pierdut busola, ci a aruncat-o intr-o prapastie adanca, de unde nimeni nu mai doreste s-o recupereze".

Totodata, ea reproseaza conducerii iesene a PPDD apropierea filialei locale de grupul de interese al primarului PSD Gheorghe Nichita.

"Aceasta apropiere este frapanta. In tot acest proces de subordonare, care uneori a capatat accente indecente, am devenit tot mai constienta ca un divort politic se impune din partea mea. Este cauza pentru care prefer sa fac azi un pas lateral. Dorinta mea este de a ma disocia de o grupare care prefera ambiguitatea in locul limpezimii", mai sustine consilierul Anca Preda.

Ea a mai spus ca pentru inceput va activa ca independent in Consiliul Local Iasi, iar apoi va decide daca se va inscrie in alt partid sau se va dedica exclusiv carierei sale de avocat.

Surse din PPDD Iasi sustin ca Anca Preda risca sa fie exclusa din partid, intrucat in Consiliul Local ea a votat in cateva randuri impotriva proiectelor PSD, desi PPDD stabilise sustinerea initiativelor promovate de primarul Gheorghe Nichita. Prin demisia Ancai Preda, PPDD ramane cu doi consilieri locali la Iasi.