Candidatul PMP la prezidentiale, Elena Udrea, sustine ca, desi Emil Boc a spus ca nu va pleca din PDL, un partid "care nu mai exista", are libertatea sa opteze "pentru cei cu care a facut echipa dintotdeauna", transmite Mediafax.

Intrebata intr-o conferinta de presa, luni seara, la Oradea, daca va accepta o eventuala inscriere a lui Emil Boc in PMP, presedintele formatiunii, Elena Udrea, a raspuns ca fostul premier are "libertatea sa opteze pentru cei cu care a facut echipa dintotdeauna".

"Domnul Boc a spus ca nu va pleca din PDL, dar am citit acum, venind spre dumneavoastra, ca deja s-a solicitat in numele PDL refacerea contractelor de inchiriere pe sediile partidului pe numele PNL. Deci, ma intreb, daca PDL nu mai exista, nu cumva oamenii de buna credinta din PDL, care gandesc ca noi, care tin la istoria acestui partid, daca nu cumva este corect, onest, sa-si gaseasca locul alaturi de noi? Noi nu am plecat din PDL, pentru ca nu am mai crezut in oamenii aceia, ci pentru ca actuala conducere, se dovedeste in acest moment, a desfiintat Partidul Democrat-Liberal, a pus partidul pe drumul fara intoarcere al desfiintarii sale. Deci, domnul Emil Boc a spus ca nu va pleca din PDL, dar din momentul in care acest partid nu mai exista, eu cred ca are libertatea sa opteze pentru cei cu care a facut echipa dintotdeauna", a spus Elena Udrea.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, declara, in 26 august, referitor la faptul ca Emil Boc o sustine pe Elena Udrea la Presedintie ca, "daca Emil Boc se simte atras de un alt partid, nu are decat sa-si dea demisia din PDL si sa se inscrie intr-un alt partid" si a aratat ca nu este "deloc demn acest demers".

O zi mai tarziu, fostul premier Emil Boc spunea ca nu pleaca din PDL si ca nu a avut nicio discutie cu Vasile Blaga in acest sens, el declarand, totodata, ca Elena Udrea este un adversar redutabil pentru Victor Ponta si ca Romania este pregatita sa aiba o femeie in functia de presedinte.

De asemenea, Emil Boc declara, in 29 august, ca va face "tot ce ii sta in putinta", cu cat poate si cu ce stie, sa sprijine candidatura Elenei Udrea la prezidentiale, considerand ca aceasta poate sa il invinga pe Victor Ponta si sa trimita PSD in opozitie.