Elena Udrea, candidatul PMP la presedintie, a declarat luni, la Baile Felix, ca este impotriva exploatarii gazelor de sist in regiune daca aceasta activitate ar compromite izvoarele de apa termala, scrie Agerpres.

"Cred ca Romania are nevoie sa-si exploateze toate resursele naturale care ii pot crea un avantaj competitiv. Problema este modul in care o face. Stiu ca aici, in Bihor, chiar la Baile Felix, exista o problema legata de exploatarea gazelor de sist, care ar putea compromite izvoarele de apa termala. Sunt categoric impotriva. Daca lucrul acesta este real, sunt impotriva acestor exploatari", a declarat, intr-o conferinta de presa, Elena Udrea.

In opinia acesteia, orice folosire a resurselor naturale care poate da Romaniei un avantaj, in acest moment dificil, din punct de vedere economic, este binevenita, insa nu cu pretul afectarii mediului.

"Si apa termala este o resursa importanta pe care Romania o poate folosi. Deci daca trebuie sa alegem intre mediu si exploatarea gazelor de sist, categoric ma pronunt pentru conservarea mediului si pentru pastrarea resurselor de apa termala. Daca se va dovedi ca exista metode nepoluante de exploatare a gazelor de sist, a aurului de la Rosia Montana, atunci se poate discuta. Dar, in acest moment, cred ca trebuie sa ne protejam mai degraba mediul si oamenii care traiesc in aceste locuri decat sa incercam, prin metode despre care se stie ca ar fi, in acest moment, periculoase, exploatarea acestor gaze", a subliniat candidata la Presedintie.