Alianta Crestin Liberala (ACL) va initia motiune de cenzura pe tema incercarilor Guvernului de a pregati fraudarea alegerilor, a anuntat, luni, copresedintele ACL, Klaus Iohannis.

"Am lamurit foarte clar pe ce tema se va axa motiunea de cenzura. Noi am considerat ca cel mai ingrijorator complex de teme din aceasta perioada se constituie din incercarile Guvernului Ponta de a pregati o posibila fraudare a alegerilor - OUG 45 de pregatire a alegerilor, OUG de legalizare a traseismului politic in administratia publica locala. Toate aceste demersuri trebuie sanctionate si motiunea de cenzura care va fi pregatita de specialistii nostri in perioada imediat urmatoare se va axa pe acest domeniu", a spus Klaus Iohannis, intr-o conferinta de presa comuna cu presedintele PDL, Vasile Blaga, potrivit Agerpres.

El a subliniat ca grupurile parlamentare ale ACL vor sa "opreasca abuzurile PSD si ale Guvernului Ponta intr-un domeniu extrem de sensibil".

"Initiatorii au spus ca este o problema extrem de urgenta si trebuie rezolvata acum, ori joi de cand au discutat-o in Guvern iata ca s-a facut luni si nu s-a publicat nimic. Este cel putin straniu si noi banuim ca ceva acolo nu este in regula ca altfel joi seara putea sa fie publicata OUG, cum s-a intamplat de alte ori cand s-a publicat Ordonanta, nici nu fusese discutata pana la capat si a aparut in Monitorul Oficial. Noi banuim Guvernul ca are anumite demersuri ascunse si vrem sa stim", a afirmat Iohannis.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a aratat ca nu s-a stabilit data la care va fi depusa aceasta motiune de cenzura.

"Sa vedem prima data in Monitorul Oficial forma finala ca nici nu mai stim cum sa-i mai spunem ca inteleg ca au rediscutat-o OUG si o sa stabilim foarte clar calendarul", a explicat Blaga.

UPDATE Elena Udrea a anuntat ca PMP va sustine motiunea impotriva Guvernului Ponta.

Udrea a declarat, intr-o conferinta de presa sustinuta alaturi de Emil Boc (PDL), ca ordonanta respectiva este o pacaleala pentru primari, transmite Agerpres.

Vom sustine acea motiunea de cenzura, pentru ca este o pacaleala a acestui guvern, a domnului Ponta si a PSD, aceasta ordonanta. Scopul este acela de a obtine voturi de la primari, pacalindu-i pe acestia ca vor primi fonduri pentru proiectele lor', a spus Elena Udrea, ea adaugand ca primarii nu vor primi insa banii care li se promit.

Aceasta a mai spus ca ordonanta respectiva reprezinta o actiune electorala. 'Este o actiune strict electorala, si mincinoasa, si ipocrita, si populista, si demagogica. Tocmai de aceea vom sustine motiunea de cenzura pe acest subiect', a conchis Elena Udrea.