PPDD informeaza ca a sesizat Avocatul Poporului si ii cere sa conteste la Curtea Constitutionala ordonanta de urgenta privind alesii locali. PPDD precizeaza ca exista astfel riscul ca partide care nu erau infiintate la data alegerilor locale din iunie 2012 sau nu se regaseau pe buletinul de vot sa aiba azi reprezentanti in administratia locala, potrivit Mediafax.

"Avand in vedere contextul generat de recenta Ordonanta de Urgenta pentru reglementarea unor masuri privind functionarea administratiei publice locale, care legitimeaza traseismul politic, PPDD ramane consecvent valorilor si principiilor promovate in fata electoratului, sens in care se pronunta inca o data, ferm, impotriva migratiei politice. Desi PPDD nu este afectat de consecintele Ordonantei de Urgenta, intrucat alesii locali ai partidului raman fideli electoratului, (...) nu putem sa nu observam faptul ca nu va mai fi respectata vointa electoratului exprimata la alegerile din iunie 2012, iar voturile romanilor nu se vor mai regasi in reprezentarea corespunzatoare a mandatelor din administratia publica locala", se mentioneaza intr-un comunicat al formatiunii.

"Totodata, informam ca PPDD a sesizat institutia Avocatul Poporului pentru situatia creata, cerandu-i imperativ sa conteste la Curtea Constitutionala aceasta Ordonanta de Urgenta care legitimeaza traseismul politic", mentioneaza sursa citata.

OUG ce permite migratia alesilor locali pentru 45 de zile fara ca acestia sa-si piarda mandatul a fost adoptata, joi, de Guvern.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la inceputul sedintei Guvernului, ca isi asuma OUG privind migratia primarilor, pentru ca trebuie facuta dreptate, el precizand si ca termenul in care alesii locali isi pot alege partidul va fi de 45 de zile.

Initial, proiectul de act normativ prevedea un termen de 10 zile in care alesii locali sa-si poata alege partidul.

Daca ordonanta va intra in vigoare la 1 septembrie, odata cu depunerea la Parlament, alesii locali vor putea opta pentru un partid pana la jumatatea lunii octombrie, cu doua saptamani inainte de primul tur al alegerilor prezidentiale.