Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, la Craiova, ca, potrivit Statutului partidului, in momentul in care va candida independent, Monica Macovei va fi automat "radiata" din randurile membrilor formatiunii democrat-liberale. "Avem un statut foarte clar, care spune la articolul 20 ca, in momentul in care domnia sa va candida independent, automat este la radiere, la capitolul radieri, va fi radiata din randurile membrilor Partidului Democrat, este radiata automat si acest articol este prins in statut", a declarat Vasile Blaga, citat de Mediafax.

Vasile BlagaFoto: HotNews / DP

Intrebat de jurnalisti daca acest lucru nu aduce prejudicii imaginii partidului, liderul PDL a raspuns: "Am spus din primul moment ca da, mai ales ca domnia sa nu a fost oprita niciun moment sa participe la o competitie interna in partid. Eu nu stiu un alt candidat in afara domnului Iohannis care sa fi fost desemnat mai democratic de propria structura politica si aici ma refer la Alianta Crestin Liberala si de marele partid liberal. Pe de o parte, a fost competitia interna castigata de Catalin Predoiu si a fost etapa a doua, asa cum ne-am inteles, intre PDL si PNL - o competitie intre domnul Catalin Predoiu si domnul Iohannis. Ce ne bucura pe noi, azi, este ca noi toti, in frunte cu domnul Predoiu, suntem azi cei mai mari suporteri ai domnului Iohannis si vom fi in aceasta campanie".

Europarlamentarul PDL Monica Macovei care este si candidat independent la Presedintie a precizat, joi, ca va lua "foarte curand" o decizie in privinta relatiei sale cu PDL.

Intrebata in legatura cu relatia sa cu PDL, Macovei a afirmat: "Ajung la o decizie foarte curand si o voi comunica".