Cristian Diaconescu a anuntat joi, intr-o conferinta de presa sustinuta alaturi de Elena Udrea, ca renunta sa mai candideze ca independent la Presedintie. El a precizat ca va ramane presedinte al Fundatiei Miscarea Populara si ca, din aceasta functie, va sustine candidatura la alegerile prezidentiale a presedintelui Partidului Miscarea Populara (PMP), Elena Udrea.

Elena Udrea si Cristian DiaconescuFoto: Colaj / Sursa foto: Agerpres

"Dupa cum stiti, PMP are candidat la Presedintie, pe dna Elena Udrea. Eu sunt presedintele Fundatiei Miscarea Populara, mi-am anuntat candidatura independenta. Avand in vedere situatia interna extrem de complicata, ca de altfel si situatia internationala, consider ca in acest moment este mult mai important sa avem din punct de vedere politic o atitudine solidara si cred totodata ca proiectul presedintelui Traian Basescu in legatura cu modul in care statul roman sprijinit pe institutii puternice poate deveni un stat modern trebuie incurajat si sprijinit atat de FMP, cat si de PMP (...) Era o aventura, din punctul meu de vedere, ideea de a imparti electoratul care il sprijina pe Traian Basescu", a declarat Diaconescu in conferinta de presa.

"Pentru o atitudine politica consecventa este normal si natural sa ne subordonam proiectele politice personale. Fundatia Miscarea Populara, al carei presedinte sunt, o va sprijini pe Elena Udrea, pe candidatul PMP, in demersul sau si in aceasta candidatura. Este un anunt cat se poate de natural si de normal, deoarece intr-un moment politic deosebit de complicat solidaritatea intre candidati, intre fortele politice, trebuie sa prevaleze in fata unei agende personale", a mai spus Diaconescu.

Elena Udrea a declarat la randul sau ca, prin acest anunt, Cristian Diaconescu "dovedeste ca este un adevarat om de stat". "Este un partener, am fost parteneri si inainte si cred ca din acest moment candidatura mea la Presedintie capata si mai mare consistenta (...) Este nu numai un barbat de stat, este si un barbat puternic, pentru ca vine alaturi de o femeie in aceasta competitie", a mai spus ea.

In urma cu opt zile, Udrea il atacase pe Diaconescu intr-o emisiune pe tema votului dat de acesta pentru suspendarea lui Traian Basescu in 2007.

In 18 august, Cristian Diaconescu isi anunta demisia din PMP si candidatura la prezidentiale ca independent. O zi mai tarziu, Elena Udrea a fost desemnata candidatul PMP in cursa pentru Cotroceni.