Administatia Prezidentiala a anuntat miercuri seara ca ceremonia de depunere a juramantului de investitura a lui Darius-Bogdan Valcov, propus de premierul Victor Ponta pentru functia de ministru delegat pentru Buget, se va desfasura joi, de la ora 11:00, la Palatul Cotroceni.

Ceremonia de depunere a juramintului de catre noul ministru al Bugetului ar fi trebuit sa aiba loc miercuri, de la ora 18:00, insa Presedintia a anuntat anularea evenimentului motivul fiind absenta premierului.

Presedintele Traian Basescu a motivat, miercuri seara, la Palatul Cotroceni, decizia de anulare a ceremoniei de depunere a juramantului de investitura prin faptul ca lipsa premierului de la eveniment, precum si raspunsurile sale evazive la intrebarile Presedintiei privind mentinerea propunerii, indica neasumarea nominalizarii lui Valcov.

La rindul sau, premierul Ponta a declarat ca l-a delegat pe vicepremierul Gabriel Oprea sa participe la ceremonie, absenta sa fiind cauzata de o intilnire cu Catherine Ashton, inaltul reprezentant al UE pentru politica externa.