Presedintele Fundatiei Miscarea Populara, Cristian Diaconescu crede ca presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a "redezgropat" tema suspendarii lui Traian Basescu "pentru ca asa scria in punctajul pe care l-a primit, unde se zicea ca el trebuie sa fie buzduganul stangii pe tema suspendarii".

"Calin Popescu Tariceanu pare sa duca dorul vremurilor "bune", cand era prim-ministru si era o speranta politica si cand se lupta cu Traian Basescu sa capete o identitate politica. Asa ca a redezgropat tema suspendarii lui Traian Basescu, pentru ca asa scria in punctajul pe care l-a primit, unde se zicea ca el trebuie sa fie buzduganul stangii pe tema suspendarii. Daca prinde la public, e o idee... buna de campanie, peste care se va napusti PSD-ul. Daca nu prinde la public, Tariceanu e lasat in off-side, situatie cu care de altfel s-a obisnuit", a scris Diaconescu, candidat independent la prezidentiale, pe pagina personala de Facebook, citeaza Mediafax.

Diaconescu spune ca o posbila actiune de suspendare a lui Basescu are semnificatia unui "blat Ponta-Tariceanu" si comenteaza: "Atata pot blatistii acum, atat putem sa ne asteptam sa poata si in viitor (...) Dar nu ne pot ei prosti, pe cat putem noi gandi. Nu pot ei blatui, pe cat putem noi actiona. Nu pot ei plagia cat putem noi construi".

"Cat despre tema suspendarii, ma rezum la a spune doar atat: 'Mi-ar parea teribil de rau ca presedintele Traian Basescu sa cada, pe ultima suta de metri, victima blaturilor din politica. Ar fi nedemn si nedrept. Pentru toata lumea'", a mai scris fostul ministru de Externe, pe pagina sa de Facebook.

Ideea suspendarii din functie a presedintelui Traian Basescu a fost evocata, joi si vineri, atat de presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, cat si de premierul Victor Ponta, cei doi motivand cu implicarea lui Basescu in actiuni electorale ale PMP.