Premierul Victor Ponta a declarat vineri, la Tulcea, ca nu exclude "ideea suspendarii" lui Traian Basescu in ultimele doua luni de mandat ale sefului statului, in cazul in care acesta "va exagera din nou cu incalcarea atributiilor presedintelui si se va manifesta ca seful de campaniei al Elenei Udrea". Ponta a adaugat ca "Nu-mi doresc o criza politica, dar pe Traian Basescu nu-l mai intereseaza nimic si va cauta sa faca cat mai mult rau pana in ultima zi a campaniei electorale".

Victor PontaFoto: AGERPRES

"Evident ca, de principiu - pentru ca domnul Tariceanu a vorbit de principiu - suntem de acord. (...) Ideea domnului Tariceanu e extrem de corecta si are in totalitate sustinerea mea. (...) Nu exlcudem absolut deloc ideea de a aplica prevederile constitutionale privind suspendarea", a spus Ponta.

Ponta considera ca Traian Basescu are tendinta, considerand ca oricum pleaca din functie, de a fi "si mai iresponsabil decat a fost pana acum". "Nu ne dorim, nu-mi doresc o criza politica, dar pe Traian Basescu evident ca nu-l mai intereseaza, nu are nimic de pierdut, si cu siguranta va cauta sa faca cat mai mult rau pana in ultima zi a mandat sau", a spus primul ministru.

Declansarea suspendarii lui Traian Basescu depinde de masura in care presedintele va respecta Constitutia pana la incheierea alegerilor si a mandatului sau, declarase anterior si presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, precizand ca fortele politice trebuie sa fie pregatite oricand pentru suspendare. El a mai spus ca in cazul suspendarii nu doreste sa fie presedinte interimar, functia putand fi asigurata de Valeriu Zgonea.

Elena Udrea si un grup de lideri PMP s-au intalnit, miercuri, la Cotroceni, cu presedintele Basescu, pentru a discuta despre campania pentru prezidentiale. Presedintele Traian Basescu a anuntat, miercuri, ca sustine PMP si ca Elena Udrea a fost "un ministru bun" si este "un om pragmatic, extrem de loial", caruia ii sustine categoric candidatura la alegerile prezidentiale.