Jurnalistul Catalin Tolontan sustine ca presedintele Traian Basescu l-a vizat in mod direct pe el in emisiunea de miercuri seara de la B1 TV, atunci cand seful statului a vorbit despre "ziaristi lichele si oameni fara caracter". Tolontan sustine ca atacul presedintelui are loc pe fondul anchetei Gazetei Sporturilor in cazul "Galei Bute" unde Elena Udrea este acuzata ca a fraudat bani euopeni si publici. Acesta mai spune ca presedintele a avut o reactie asemanatoare si in "cazul Ridzi".

"In emisiunea de miercuri, 20 august, de pe B1TV, v-ati referit la "ziaristi lichele si oameni fara caracter". Nu m-ati numit, dar trimiterea a fost clara. Ce sa ne mai ascundem in spatele impersonalului "se semneaza", "se face" si asa mai departe, cind ati indicat explicit ca e vorba, printre alte companii media, "si de Gazeta Sporturilor". Si altii au inteles fix acelasi lucru. Asta pentru ca ati adaugat ca nu intelegeti de ce organele nu s-au sesizat cind Gazeta Sporturilor, sub semnatura mea ca administrator, a primit in 2004 un imprumut de citeva sute de mii de dolari de la firma care era actionara sa de la vremea respectiva, e vorba de Crescent", declara Catalin Tolontan pe blogul sau.

Replica lui Catalin Tolontan

"Domnule președinte,

Nu va trece mult timp și ne vom lămuri cine are dreptate.

Noi, cei de la Gazetă, care avem informații că în cazul Galei Bute, finanțată din bani naționali și europeni de ministerul Elenei Udrea, s-a comis o fraudă de proporții, un prejudiciu din bani publici și că acest dosar va ajunge în fața instanței. Din informațiile noastre vom asista la un nou caz Ridzi.

Sau poate că aveți dreptate dumneavoastră, care, folosind informații și interpretări, vă exprimați despre ”ziariștii lipsiți de caracter”, ”banii poporului” și ”lichele”.

Insituțiile vor vorbi.

Și, cînd o vor face, vă propun să avem onestitatea ca, privindu-ne ochi în ochi și, peste noi, privindu-i pe oamenii care ne urmăresc, pe dumneavoastră ca președinte infinit mai mult, să le spunem care sînt concluziile.

Vă mulțumesc!

PS: Mi-am amintit ceva. In 2004, cind imi dovedeam ”lipsa de caracter”, Gazeta era una dintre putinele ziare in opoziție față de guvernarea abuzivă Năstase. Noi, Academia Cațavencu (lichidată între timp de oamenii dvs), EvZ și foarte alte puține titluri…

Dacă regret? Nu. Cînd veți fi în opoziție veți descoperi iarăși alte lucruri bune despre noi. Și tot așa."

vezi toate explicatiile lui Catalin Tolontan pe Tolo.ro