Secretarul general-adjunct al PDL Marian Zlotea a declarat, marti, pentru Agerpres, ca sustinerea afisata de Emil Boc pentru candidatura la prezidentiale a presedintelui PMP, Elena Udrea, il situeaza pe acesta in afara partidului si ca fostul lider al democrat-liberalilor poate avea o astfel de pozitie din postura de independent.

"Am un mare respect pentru domnul Boc, fostul presedinte al PDL. Reactia dansului pentru mine cel putin este o dezamagire tinand cont ca domnia sa a fost intotdeauna un garant al Statutului PDL. In acest moment, domnia sa, avand in vedere articolul 22 din Statutul PDL, se situeaza in afara partidului. Nu pot sa-mi dau seama daca dansul a facut aceasta declaratie din convingere pentru doamna Udrea sau de teama acesteia", a declarat secretarul general-adjunct al PDL.

Zlotea a adaugat ca Boc, probabil, a uitat ca "in vara anului 2010 intr-un Colegiu Director al PDL doamna Udrea a propus colegilor demiterea sa din functie, lucru agreat atunci de o mare parte dintre colegii pe care acum domnia sa ii elogiaza".

Secretarul general-adjunct al PDL a afirmat ca declaratia facuta de Emil Boc este data intr-o conjunctura nefavorabila.

"Si dansul daca doreste sa sustina o candidatura independenta care se situeaza in afara Statutului PDL o poate face din postura de independent si nu din cea de membru PDL. Candidatul ACL este domnul Klaus Iohannis. El a fost votat in sedinta Colegiului Director al PDL si apoi in Biroul Politic National al PNL-PDL cu unanimitate de voturi", a mai declarat Marian Zlotea.

Fostul presedinte al PDL, Emil Boc, a declarat, marti, ca o va sustine pe Elena Udrea la alegerile prezidentiale, deoarece este un om de caracter, care face ceea ce spune, si este un adversar incomod pentru Victor Ponta.

In ceea ce priveste o eventuala propunere de excludere a lui din PDL pentru faptul ca o sustine pe Elena Udrea la alegerile prezidentiale, Boc a spus ca "viata merge inainte".