Klaus Iohanis, candidatul ACL la prezidentiale, a declarat marti intr-un interviu pentru Puterea ca, daca va cistiga alegerile, Alianta Crestin-Liberala va incerca sa creeze o noua majoritare care, printr-o motiune de cenzura, sa dea jos Guvernul Ponta.

"In conditiile in care batalia pentru Cotroceni se va da intre mine si premierul in functie, castigarea de catre mine a alegerilor prezidentiale echivaleaza inclusiv cu o sanctiune a primului-ministru. Prezidentialele reprezinta o noua relegitimare si o reasezare a scenei politice. Daca cetatenii considera ca proiectul meu pentru Romania este mai potrivit decat cel al domnului Ponta, atunci Alianta Crestin-Liberala va avea toata legitimitatea sa formeze in jurul sau o noua majoritate parlamentara care, prin motiune de cenzura, sa dea jos Guvernul Ponta", a declarat Iohanis.

Candidatul aliantei dintre PNL si PDL a mai spus ca "proiectul meu pentru Romania este unul pe 10 ani".

Iohanis a exlus insa o confruntare televizata cu Victor Ponta, spunind ca "Nu vad insa cum ar fi posibila o astfel de dezbatere, avand in vedere discursul necivilizat, axat pe atacuri pe care deja l-a abordat domnul Ponta".