Premierul Victor Ponta a declarat luni, dupa ce Biroul Permanent al Senatului a stabilit ca plenul sa dezbata legea privind reducerea CAS cu 5 puncte procentuale pe 25 august, ca problema “esentiala” este diferanta intre doua modele economice - viziunea sa si a USL-ului, care a dus la crestere economica si la locuri de munca, si cea a lui Traian Basescu, afirmand ca Alianta Crestin Liberala trebuie sa se decida pe care o sustine. El a mai spus ca nu taie pensii, salarii sau beneficii si ca apara viziunea economica prin care veniturile bugetare sunt asigurate “din alte surse”, nu de la oameni.

“Problema esentiala este modelul eocnomic, avem doua viziuni. Viziunea pe care USL a promovat-o a dus la crestere eocnomica - avem crestere economica pe primul semestru, cresterea numarului locurilor de munca … si viziunea dlui Basescu care spune ca Romania se prabuseste economic, care spune ca trebuie sa taiem taxele si sa taiem de la oameni implicit.

Eu o sa apar viziunea care inseamna cat mai putin sarcina pe oameni si asigurarea veniturilor bugetare din alte resurse. ACL e pe de o parte de acord cu dl basesscu ca romania se prabuseste pe de alta parte sunt de acord cu noi ca economia merge bine, sa se hotarasca”, a spus Ponta.

“Vreau sa reamintesc ca in 2014 nu s-a introdus nicio taxa, taxele pe care le acuza pnl au fost introduse in 2013 inclusiv de PNL care era la guvernare”, a mai spus premierul.

Intrebat cum comenteaza propunerea de a elimina taxa pe stalp

eliminarea taxei de stalp si revenirea la pretul initial pe combustibil, Ponta a raspuns: :Daca au dansii undeva 2,6 mld plus 1,6 mld puse undeva deoparte … Ei vorbesc despre MTO si ca nu putem creste deficitul. Nu avem 4 mld, ar insemna sa ne intoarcem la 2010, sa taiem pensiile si salariile si celelalte beneficii, eu nu fac asa ceva”.