Premierul Victor Ponta a afirmat luni ca daca Mirel Palada nu respecta standardele de comunicare, va trebui sa plece de la guvern, dupa ce purtatorul sau de cuvant a lansat in week-end un atac foarte dur la adresa jurnalistilor pe care ii catalogheaza drept "anti-guvernamentali".

"I-am spus direct ca nu sunt de acord cu modul in care, chiar intr-un spatiu cum e Facebook, se exprima, ca nu am nevoie de un Lazaroiu in guvern. Urmeaza sa decida, daca respecta standardele necesare, ramane la guvern, daca vrea sa fie Lazaroiu, pleaca de la guvern", a spus Victor Ponta, facand referire la fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Mirel Palada, a scris joi pe contul sau de Facebook, citand exemplul unui ziarist de la Gandul, pe care nu l-a numit, dar despre care spune ca l-a "executat electric" cu placere, blocandu-l pe Facebook, pe motiv ca "facea clabuci cu spume la mine pe pagina".

"Cum apare cate un subiect politic care invartoseaza spiritul bejboinic in opinanti, de zici ca-i catastrofa si dezastru mondial, cum mai scot capul cate doi-trei-zece-douazeci, depinde de intensitatea subiectului, de bezmetici acoperiti de pe lista mea care isi fac seppuku comunicational si trantesc cu cuvintele anti-guvernamentale in balta propagandistica la mine pe wall. Si uite asa mai frigem niste purcelusi anti-guvernamentali la protap si le dam block si mai bem o bere in cinstea sufletelor raposatilor care nu mai este. In seara asta era unul care acum era reporter la Gandul, iar inainte fusese la Hotnews, si care facea clabuci cu spume la mine pe pagina. Ce placere sa-l execut electric! Cata indemanare am sa omor prin blocare ziaristii obiectivi, deci anti-guvernamentali. Pufosilor, nici nu stiti cata placere imi provocati", este postarea integrala de pe Facebook a purtatorului de cuvant al Guvernului.

Cateva ore mai tarziu, Palada a postat, tot pe pagina sa de Facebook, si un atac la B1 Tv si jurnalista Sorina Matei: "Spuneti-le la obiectivii si politicosii de la B1 TV ca in nici o situatie nu se face sa suni pe cineva si sa-l bagi direct in direct. Mai ales la 10 jumatate seara, in zi de sarbatoare, cind tot omul e cu familia. Sorina (jurnalista Sorina Matei - n.red.), ai reusit performanta sa urci pe noi culmi de abjectie. In rest, o seara faina: The Avengers. Ceea ce va doresc si voua, distinsi anti-guvernamentali. PS: mesaj de la Andra: "