Cristian Diaconescu da de inteles, intr-un interviu la RFI, ca va candida ca independent la alegerile prezidentiale din toamna. Candidatul Partidului Miscarea Populara, contestat de unii lideri PMP din teritoriu, declara ca "lucrurile trebuie transate cat se poate de repede in favoarea tuturor" si precizeaza ca va sustine luni dupa-amiaza o conferinta de presa pe aceasta tema.

Cristian Diaconescu nu renunta la cursa prezidentiala: "Eu, astazi, cand noi discutam (ora 9.20), am fost desemnat de Congresul Partidului Miscarea Populara ca fiind candidat la Presedintie. Este un angajament pe care mi l-am luat si in relatia cu presedintele Traian Basescu si mai ales in relatia cu societatea romaneasca si asa cum am spus, imi voi duce mesajul pana la capat si acest angajament il voi respecta. Consider esential ca cineva care are o pregatire specifica pentru exercitarea postului de presedinte din prima zi de mandat sa poata sa explice, sa prezinte acest lucru societatii si evident, sa fie votat in consecinta".

El spune ca a aflat de la televizor de nemultumirile unor colegi din teritoriu: "Legat de o serie de aspecte mentionate de o serie de colegi din teritoriu, eu am aflat de la televizor. Dar nu reactionez, pentru ca nu este normal intr-un partid politic sa ai o astfel de atitudine, mai ales intr-o campanie electorala. S-au spus si lucruri neadevarate si am cerut Partidului Miscarea Populara sa sanctioneze sau sa limiteze o astfel de exprimare. Pentru oricine are experienta intr-un partid fiind o problema extrem de delicata. Dar situatia a continuat. Tocmai de aceea lucrurile trebuie transate cat se poate de repede in favoarea tuturor".

Un comunicat de presa din partea CR Romania anunta ca Diaconescu va sustine o conferinta de presa luni, la ora 14, cand isi va motiva intentia de a demisiona din PMP si va explica decizia de a candida la alegerile prezidentiale ca independent. Anuntul a fost facut si pe pagina oficiala de Facebook a presedintelui Fundatiei Miscarea Populara, Cristian Diaconescu.