"Este o dovada de si mai mare mare ipocrizie sa ataci singurul front ramas in calea PSD si sa-l acuzi de populism electoral", se arata intr-un comunicat semnat de Departamentul de comunicare al Aliantei Crestin-Liberale, un raspuns la acuzatiile dure lansate joi de presedintele Traian Basescu. Seful statului i-a acuzat de "populism" si minciuna" pe liderii ACL, Klaus Iohanis si Vasile Blaga.

Basescu a spus joi ca scaderea CAS cu 5 pp, ceruta atit de PSD, cit si de ACL, este imposibil de suportat de economia Romaniei din cauza lipsei solutiilor pentru acoperirea golului produs.

In replica, ACL arata ca "este datoria guvernarii sa gaseasca solutii pentru o mai buna gestiune a colectarii veniturilor la bugetul de stat, dupa cum este datoria puterii aflata la guvernare de a reduce, prin organismele de reglementare si control, evaziunea fiscala. Reamintim faptul ca, in guvernarea Ponta, evaziunea a atins cote record in ultimii 10 ani".

ACL il acuza pe Traian Basescu si de implicarea in lupta electorala alaturi de PMP: "Domnul presedinte Basescu ne acuza pe nedrept ca avem un comportament electoral, in vreme ce isi pastoreste propriul partid in alegeri si exprima public optiuni de vot. Domnul presedinte Basescu ataca opozitia pentru ca propune o masura care are drept principiu calauzitor relaxarea fiscala, scaderea poverii fiscale a mediului privat din Romania".