"Ce cred eu este ca o schimbare de candidat la PMP o avantajeaza pe Monica Macovei", a scris, pe pagina sa de Facebook, Sebastian Lazaroiu.

In ultimele zile au aparut informatii potrivit carora membri din PMP ar contesta candidatura lui Cristian Diaconescu pentru alegerile prezidentiale, fiind de asemenea sustinuta intrarea in competitie a Elenei Udrea.

O discutie legata de candidatul PMP la prezidentiale urmeaza sa aiba loc marti, la Colegiul National al partidului.

Candidatul PMP pentru alegerile prezidentiale, Cristian Diaconescu, a declarat la sfarsitul lunii iulie, pentru MEDIAFAX, ca presedintele Basescu a semnat la prima pozitie pe lista de sustinatori ai candidaturii sale in alegerile prezidentiale, adaugand ca momentul a avut loc in timpul unei intalniri "de rutina" cu seful statului.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei si-a anuntat intentia de a candida la Presedintia Romaniei, ca independent.

Presedintele Partidului Miscarea Populara (PMP), Elena Udrea, a declarat joi seara la Targu-Jiu ca, in opinia sa, Romania este pregatita sa voteze o femeie, deoarece ea este o femeie care, atunci cand a candidat a obtinut de fiecare data un numar consistent de voturi.

Presedintele Partidului Miscarea Populara (PMP), Elena Udrea, a declarat joi seara la Targu-Jiu ca, in opinia sa, Romania este pregatita sa voteze o femeie, deoarece ea este o femeie care, atunci cand a candidat a obtinut de fiecare data un numar consistent de voturi, scrie Agerpres.

"Cred ca Romania este pregatita sa voteze o femeie pentru ca eu sunt o femeie care a candidat, si de fiecare data cand am candidat am avut un numar consistent de voturi, de cele mai multe ori printre cele mai multe voturi obtinute de un candidat. Cred ca da, o femeie poate castiga intr-o competitie electorala, fie ea si pentru presedintia Romaniei. (...) Problema este sa fie un candidat bun. Eu cred ca presedintele Romaniei trebuie sa fie un om in stare sa duca mai departe tara aceasta pe drumul pe care a pornit deja, un drum care sa insemne reforme consistente si spuneam ca s-a facut reforma in educatie, reforma pietei muncii, reforma in fiscalitate, avem nevoie de reforma in sanatate, reforma administrativ-teritoriala, reforma constitutionala, avem nevoie de un presedinte care sa poata sa puna intreaga clasa politica la munca in folosul acestei tari, sa poata sa sprijine guvernul in a pune in practica toate aceste politici de care avem nevoie, si cred ca este nevoie de un presedinte care sa faca Romania asa cum o dorim cu totii, o tara frumoasa, in care sa ne faca placere sa traim, de care sa fim mandri", a spus Elena Udrea.

Ea a mai afirmat ca, numarandu-se printre putinii lideri politici care i-au ramas loiali proiectului presedintelui Traian Basescu, va avea parte de sustinerea acestuia in cazul in care va candida la presedintie.