Premierul Victor Ponta a fost intampinat, joi seara, in localitatea botosaneana Hutani, pe tapsanul din sat de cateva zeci de localnici cu pancarte albe inscriptionate cu rosu, cu textul "Victor Ponta-Presedinte", potrivit Mediafax.

Ponta, care a inaugurat joi seară, în localitatea botoşăneană Baisa, finalizarea lucrărilor de modernizare a DN 29 Botoşani - Suceava, a mers spre Suceava, iar pe traseu a oprit în satul Huţani, unde pe tăpşanul sătesc se adunaseră câteva zeci de localnici cu pancarte albe inscripţionate cu roşu, cu textul "Victor Ponta-Preşedinte".

Locuitorii i-au mulţumit premierului pentru modernizarea acestui drum, iar premierul l-a întrebat pe primarul Voicu Murariu de ce investiţii mai are nevoie în comună. Acesta i-a spus că e nevoie de modernizarea unor drumuri locale, iar premierul, care era însoţit de vicepremierul Liviu Dragnea, i-a transmis acestuia să preia problematica acestei comune, primarul fiind invitat de Dragnea, săptămâna viitoare, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice să prezinte proiectele comunei.

Premierul s-a întreţinut câteva minute cu localnicii, după care a semnat în Cartea de onoare a comunei, care era pregătită, pe o măsuţă, în apropiere.

O localnică a spus că această vizită scurtă a premierului României în sat este un eveniment istoric. Ponta a mers apoi în comuna suceveană Dumbrăveni, unde a discutat cu primarul liberal al comunei, Ioan Pavăl, despre finanţarea amenajării unei grădiniţe pentru copiii din această comună.