Vicepresedintele social-democrat al Senatului, Ioan Chelaru, a precizat ca Opozitia a depus la Parlament o cerere cu privire la convocarea unei sesiuni extraordinare pentru rediscutarea legii care reduce CAS cu cinci puncte procentuale la angajator, adaugand ca, in opinia sa, cel mai probabil aceasta sesiune va avea loc in ultima saptamana a vacantei parlamentare.

UPDATE Senatul, convocat in sesiune extraordinara, se va intruni in plen, in 18 august, de ora 16.00, la sediul din Palatul Parlamentului, potrivit unui comunicat citat de Mediafax.

Potrivit comunicatului presedintele Senatului "convoaca Biroul Permanent in data de 18 august 2014, ora 14.00".

Conform prevederilor constitutionale, Camera Deputatilor si Senatul se intrunesc in sesiuni extraordinare, la cererea presedintelui Romaniei, a biroului permanent al fiecarei Camere ori a cel putin o treime din numarul deputatilor sau al senatorilor, iar convocarea Camerelor se face de presedintii acestora.

Parlamentarii ACL impreuna cu parlamentari de la alte formatiuni politice au depus semnaturile necesare pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Senatului si a Camerei Deputatilor, pe data de 18 august, respectiv pe 19 august pentru a se dezbate legea privind reducerea CAS.

Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca ACL a strans cate o treime din numarul necesar de semnaturi pentru convocarea unei sesiuni extraordinare parlamentare, aratand ca alaturi de parlamentarii ACL au semnat in acest sens si parlamentari apartinand PPDD, PMP, minoritatilor nationale si independentilor.

"Anuntam faptul ca parlamentarii ACL impreuna cu parlamentari din alte formatiuni politice si cu parlamentari independenti am depus ieri semnaturile necesare pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Senatului si a Camerei Deputatilor. Sesiunea extraordinara a Senatului se va desfasura luni 18 august, sesiunea extraordinara a Camerei se va desfasura marti 19 august. La Senat am depus 58 de semnaturi, fata de 56 de semnaturi necesare, adica minim o treime din numarul senatorilor. Subiectul convocarii sesiunii extraordinare este dezbaterea legii reducerii cu cinci procente a CAS in urma cererii de reexaminare formulata de presedinte. La Camera Deputatilor o treime dintre deputati au semnat 136 de deputati fata de 135 cat este necesar", a precizat Ludovic Orban.

Ioan Chelaru a declarat, joi, pentru Agerpres, ca PSD este de acord cu rediscutarea legii de reducere a CAS intr-o sesiune extraordinara.

"Intr-adevar, a fost depusa aceasta cerere. Asta am auzit aseara (miercuri - n.r.). PSD este de acord cu aceasta sesiune. Urmeaza sa se stabileasca un Birou Permanent. Conform unei traditii pe care eu o stiu de zece ani de cand sunt in Parlament, sesiunile care au fost convocate pe durata vacantei parlamentare, au fost convocate, de obicei, sau in prima saptamana a vacantei parlamentare sau in ultima saptamana. Din punctul asta de vedere, eu cred ca in ultima saptamana (a lunii august - n.r.) nu este niciun fel de problema daca va fi sesiune extraordinara", a spus vicepresedintele PSD al Senatului.

Ioan Chelaru a explicat, totodata, ca dificultatea convocarii parlamentarilor in sesiune extraordinara se datoreaza faptului ca multi dintre acestia se afla inca in concediu.

"In general, nestiindu-se, multi sunt plecati in concedii. E greu sa-i mai anunti si sa-i mai aduni pe la jumatatea lunii", a precizat acesta