Candidatul Aliantei Crestin -Liberale PNL-PDL, Klaus Iohannis, este un candidat slab pentru alegerile prezidentiale, care nu a dovedit inca nimic in politica nationala si internationala, a afirmat, luni, europarlamentarul democrat-liberal Monica Macovei, care si-a anuntat candidatura ca independenta pentru Cotroceni.

"ACL a formalizat astazi o decizie cu care toata lumea era de mult timp la curent. Domnul Iohannis este acum in mod oficial rezultatul negocierilor de culise si al unui proces de selectie lipsit de transparenta in interiorul celor doua partide. Domnul Iohannis nu ii poate mobiliza pe nehotarati si pe cei dezamagiti de politica si nici nu a fost confirmat in vreo lupta electorala majora pentru dreapta. A recunoscut acest lucru astazi, declarand ca ACL nu are voie sa piarda alegerile cu o echipa de mii de alesi locali. Ii reamintesc ca functia de presedinte al Romaniei se obtine obtinand increderea si votul romanilor, nu aducand oamenii cu autobuzele la urne", spune Macovei intr-o declaratie de presa remisa HotNews.ro.

Ea aminteste ca in anul 2009 Iohannis a fost fost sustinut, fara succes, pentru functia de prim-ministrul de PSD, PNL si de conservatorul Dan Voiculescu, ajuns, intre timp, la inchisoare.

"Actualul presedinte al PNL este un candidat slab, fara experienta politica relevanta la nivel national sau international. Astazi a sustinut ca nu vrea sa fie parte a jocului politic, pentru ca vrea sa schimbe regulile jocului. Sa nu uitam insa ca este contrazis chiar de propriul CV - a fost desemnat premier, in 2009, de catre PSD, PNL si Voiculescu. Domnul Iohannis nu reprezinta cea mai buna solutie pentru a ne asigura ca Ponta va fi invins in lupta pentru Cotroceni, iar Romania va evolua in bine", a mai aratat Monica Macovei.