La "Plimbarea contra statului" organizata duminica de Antena 3 in jurul Palatului Cotroceni - un miting neautorizat - au circulat liste de semnaturi pentru candidatura lui Mihai Gadea la prezidentiale. Chiar daca actiunea a fost catalogata de Gidea insusi ca o "diversiune", strangerea de semnaturi inceputa la mitingul pro-Voiculescu confirma un posibil scenariu lansat de consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu dupa condamnarea lui Dan Voiculescu: Mihai Gadea ar putea candida la alegeri, aceasta fiind singura varianta de a-l constrange pe Ponta sa il gratieze pe Voiculescu.

Mihai GadeaFoto: Captura Youtube.com

Lazaroiu sustine ca, in cazul in care Gadea va candida la prezidentiale, el au urma sa conditioneze cedarea voturilor sale catre Ponta in turul al doilea de un angajament politic al actualului premier ca il va gratia pe Dan Voiculescu.

Gadea a comentat, duminica seara, zvonurile privind candidatura sa la prezidentiale: "Au aparut astazi niste tabele de strans semnaturi pentru faptul ca eu as candida la prezidentiale, fiind o diversiune, in mod evident. Pentru basisti e foarte greu sa inteleaga ca poti sa faci anumite gesturi si lucruri din afectiune. Sunt niste mizerii", a afirmat realizatorul Antenei 3.

"Problema e cu gratierea patronului dupa alegerile prezidentiale. Asa ceva nu va face nici Ponta. Decat, poate, constrans", a aratat fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu. El sustine ca o varianta posibila este o candidatura a lui Gadea, realizatorul tv urmand sa conditioneze cedarea voturilor sale lui Ponta in turul al doilea de un angajament public al primului-ministru ca il va gratia pe Dan Voiculescu.

Lazaroiu a mai precizat ca nu crede ca Gadea poate castiga el insusi alegerile prezidentiale, ci va obtine cel mult 5-6% din voturi. In schimb, in cazul unei candidturi, Gadea ar "manca" din procentele lui Victor Ponta, in conditiile in care electoratul fidel celor doi s-ar suprapune.

Premierul Victor Ponta a postat vineri un mesaj pe pagina sa de Facebook in care afirma ca nu comenteaza sentinta pronuntata in dosarul ICA, dar va face tot ce sta in puterile sale pentru ca ziaristii Antena 3 / Antena 1, ca si toti ziaristii din Romania, sa-si poata desfasura activitatea "conform dreptului constitutional la libera exprimare si independenta presei".

"Am luat act de decizia Curtii de Apel Bucuresti. Nu comentez sentinte in cauze penale dar vreau sa asigur pe toata lumea ca, atat timp cat voi fi lider politic si cetatean al Romaniei, sunt obligat sa fac tot ce sta in puterile mele pt ca jurnalistii Antena 3 / Antena 1 si toti jurnalistii din tara noastra, indiferent de politica lor editoriala, sa-si poata desfasura activitatea conform dreptului constitutional la libera exprimare si independenta presei. Sunt convins ca, dincolo de momentele dramatice prin care trec familiile celor condamnati, o tara libera poate exista doar daca exista si o presa libera. Alaturi de milioane de alti romani doresc si cred ca multi ani de acum inainte ", a afirmat Victor Ponta.