Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, joi, ca drepturile minoritatilor, inclusiv a celei maghiare, sunt respectate in Romania, dar ca o problema despre care nu se vorbeste este ca drepturile romanilor nu sunt respectate in Covasna si Harghita, relateaza Agerpres.

"Drepturile minoritatilor sunt respectate pe deplin in Romania si daca ne referim la drepturile minoritatii ungare sau la cei de acolo, la fel.(...) Eu aud multi colegi si de aici din UDMR care sunt in Parlamentul European si care se plang ca nu le sunt respectate drepturile.(...) Deci au drepturi", a declarat Monica Macovei, intrebata intr-un interviu la Adevarul Live care este pozitia sa fata de afirmatiile unor lideri ai secuilor din Romania care solicita autonomia zonei tinutului secuiesc si daca in opinia sa minoritatea maghiara beneficiaza de suficiente drepturi din partea statului roman.

Europarlamentarul PDL a adaugat, pe de alta parte, ca este extrem de deranjata de faptul ca sunt incalcate drepturile romanilor din Covasna si Harghita.

"Eu am fost acolo. Deci, acolo nu sunt angajati de patroni daca sunt romani sau, in fine... E o problema, da ? Deci asta este o problema despre care nu se vorbeste pe care eu o stiu", a afirmat Monica Macovei.

Europarlamentarul PDL a subliniat ca, pe de alta parte, sustinerea independentei unei zone tine de capitolul libertate de exprimare.

"Trebuie sa o faci in mod normal daca faci asta, s-o sustii, cum sa zic, cum sustii o idee, nu ostentativ si nu cu gesturi ostentative care sa-i jigneasca pe ceilalti. E libertatea de exprimare. Poti sa spui: eu doresc asta. Nu, vine unul maine si spune: eu vreau independenta Buzaului. Dar nu cu gesturi ostentative, cu ofense si cu insulte asa cum am vazut", a mai declarat Monica Macovei.