Monica Macovei a declarat miercuri intr-o conferinta de presa ca adversarul sau principal in competitia pentru prezidentiale este Victor Ponta. Macovei a anuntat ca nu demisioneaza din PDL si a sustinut ca nu divizeaza dreapta, ci, dimpotriva, o uneste. "Ma bazez pe sprijinul oamenilor, pe voluntariat, pe mici donatii de la oamenii care vor sa ajute. voi fi prin tara, voi aduna semnaturi", a spus Macovei.

Monica MacoveiFoto: Agerpres

Ea isi axeaza programul politic pe necesitatea dezvoltarii serviciilor de sanatate prin instituirea unui pachet minim de servicii medicale performant si aplicabil uniform in toata tara, pe reducerea disparitatilor intre veniturile populatiei, pe justitie si statul de drept.

"Tot din fibra natiunii fac parte si justitia si respectarea legii si aplicarea legii in mod egal pentru toti", a afirmat fostul ministru al Justitiei.

Cele mai importante declaratii ale Monicai Macovei:

  • Este foarte important sa fim impreuna. Ma adresez romanilor pentru ca eu vreau aceste schimbari pentru Romania si trebuie s le vrea si ei si sunt sigura ca le vor. Sa vina impreuna cu mine, pentru ca vom castiga alegerile impreuna tocmai ca sa schimbam Romania in bine.
  • Nu mi-am dat demisia din PDL si in acest moment nici nu intentionez sa mi-o dau, pentru ca am facut multe lucruri alaturi de PDL, bataliile pentru statul de drept si alte lucruri bune pentru tara. O sa vedem cum evolueaza lucrurile, sigur.
  • Am luat aceasta decizie recent, acum doua luni. Nu incalc nicio regula, regulile s-au schimbat fata de anul trecut, cand s-a ales un candidat al PDL. Acum s-a facut o alianta si este pe cale sa se faca o fuziune (cu PNL - n.r.), sunt alte reguli.
  • Candidez ca independent. Eu unesc dreapta, eu nu divizez dreapta.
  • Sunt singura care poate sa-l bata pe Ponta. Ajut dreapta sa castige. Principalul contracadidat este Ponta, eu pe Ponta vreau sa-l bat.
  • Eu ajut dreapta. Ma adresez electoratului de dreapta. Eu pot sa aduc voturi si de la cei care merg in mod regulat la vot pe partea de dreapta si de la cei care sunt dezamagiti de politica si stau acasa, deci si din afara bazinelor electorale ale partidelor. Eu ma adresez electoratului de dreapt. Daca cineva din partea stamga doreste sa ma voteze, sigur, dar eu ma adresez electoratului de dreapta.
  • Intrebata pe cine sar srijini in turul doi, daca nu ar ajunge acolo: "Monica Macovei!"
  • Ma bazez pe sprijinul oamenilor, pe voluntariat, pe mici donatii de la oamenii care vor sa ajute. Voi fi prin tara, voi aduna semnaturi.
  • Intrebata cum comenteaza declaratiile dure ale lui Traian Basescu: Presedintele Romaniei il sustine pe candidatul Cristian Diaconescu si eu abia astept sa am o dezbatere constructiva cu dl Diaconescu, ambii candidati la Presedintie.
  • Nu subestimati munca voluntarilor. O sa ne limitam la finantele pe care le avem, dar eu sunt increzatoare. Si sunt increzatoare pentru ca sunt un candidat cu curaj, cu determinare, cu integritate, care a dovedit totdeauna ca ceea ce a spus ca face a facut.
  • Intrebata daca romanii sunt pregatiti pentru un candidat independent: Romanii sunt pregatiti pentru un candidat independent.
  • Intrebata daca romanii sunt pregatiti sa voteze un candidat femeie: Romanii vor cel mai bun presedinte. 50% din electorat, adica femeile, stiu ca de multe ori fac o treaba mai buna decat barbatii. Si barbatii stiu asta. Ar trebui sa ma simt ofensata de aceasta intrebare, de premisele ei, dar nu ma simt.
  • Daca este pregatita sa coabiteze cu premierul Victor Ponta, daca ea va fi presedinte: Voi negocia si voi aduce oamenii la masa pentru negocieri, pentru a indeplini obiectivele pentru tara, Acolo unde se va putea, foarte bine, si eu vreau negociere. Acolo unde nu, mai trebuie impins. Dar ideea este ca dupa ce castig am in spate voturile oamenilor si e foarte rau ca un Guvern sa nu faca ce vor oamenii.
  • Daca si Ponta demisioneaza din functia de prim-ministru si din cea de deputat pentru a candida la Presedintie, demisionez si eu din functia de europarlamentar. Iohannis demisioneaza din functia de primar? Ceilalti candidati, demisioneaza vreunul din functi?
  • Despre strategul electoral american Nino Saviano: "Mi-a dat sfarturi".