Premierul Victor Ponta a declarat marti ca asteapta ca presedintele Traian Basescu sa respinga printr-un act oficial propunerile de ministri pentru Buget si Cultura si abia apoi va face alte doua nominalizari, relateaza Agerpres.

"Astept sa vad o hartie prin care ii respinge pe cei doi (Claudiu Manta si Rozalia Biro - n.r.). (..) Cand trimite in scris, voi face alte doua propuneri", a afirmat Ponta, la postul B1TV.

Intrebat daca s-a gandit la alte nume pentru portofoliile Culturii si Bugetului, Ponta a raspuns: "Nu, nu m-am gandit pentru ca Traian Basescu a mai mintit de atat de multe ori! Dansul, in general, minte cand merge la televizor".

Prim-ministrul a amintit, de asemenea, ca, potrivit unei decizii a Curtii Constitutionale, seful statului poate sa respinga o singura data propunerile de ministri.

"Daca Traian Basescu va respinge acele doua propuneri, cu siguranta in baza deciziei Curtii Constitutionale trebuie sa fac alte propuneri, dar stiti cum m-am gandit ca sa fiu sigur ca le accepta Traian Basescu? O s-o propun pe EBA, pe Elena Basescu, la Cultura si pe Sorin Blejnar la Buget, pentru ca probabil acestia sunt modele de cultura si de stiinte in ale bugetului pe care Traian Basescu le-a promovat in ultimii 10 ani", a afirmat premierul.

Presedintele Traian Basescu a avertizat marti ca, in situatia in care premierul Victor Ponta nu va retrage propunerile avansate pentru ministerele Culturii si Bugetului, sau daca Rozalia Biro si Claudiu Manda nu se vor retrage va respinge miercuri aceste propuneri.