Europarlamentarul PDL Monica Macovei anunta, intr-o postare pe blog, ca marti, la ora 20:00, va lansa un mesaj video pe site-ul www.macoveipresedinte.ro, urmand ca miercuri, incepand cu ora 14:00, sa sustina o conferinta de presa.

Monica Macovei declarat in data de 21 iulie, in cadrul emisiunii "Sub semnul intrebarii" de pe B1 TV, ca cere in continuare includerea sa in procesul de selectie a candidatilor dreptei pentru alegerile prezidentiale si doar masuratorile realizate de institutele de profil sa stabileasca care este candidatul cu cele mai mari sanse. Europarlamentarul PDL sustinea atunci ca Vasile Blaga nu este de acord cu aceasta idee.

"Dreapta are obligatia sa aleaga cel mai bun candidat care sa poata invinge stanga la alegeri. Eu solicit in continuare sa intru in procesul de selectie. Voi cere acest lucru tot timpul pana se termina aceasta masuratoare care nici n-a inceput, ea incepe la 1 august. Poate cineva se desteapta pana atunci. De ce nu pot fi inclusa, nu numai eu, dar si altii care au sanse?", a declarat Monica Macovei.