​Stire actualizata

VIDEO Congresul Partidului Liberal Reformator. Calin Popescu Tariceanu, ales presedinte al formatiunii: Acest vot imi da speranta ca voi ajunge presedintele Romaniei

de I.C.     HotNews.ro
Sâmbătă, 2 august 2014, 10:31 Actualitate | Politic


Calin Popescu Tariceanu
Foto: Agerpres
Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a fost ales, sambata, in functia de presedinte al Partidului Liberal Reformator (PLR), el precizand, ulterior, in fata delegatilor veniti la Congres, ca acest vot ii da speranta si increderea ca va ajunge si presedintele Romaniei, transmite Mediafax.

"In ceea ce ma priveste, votul dumneavoastra imi da speranta si incredere ca voi ajunge presedintele Romaniei si voi ajunge sa-i reprezint pe toti romanii ca un presedinte care isi intelege misiunea, o misune dificila, de responsabilitate, care inseamna a realiza coeziunea la nivelul societatii, de a aduna energii in jurul unui proiect maret care sa ne faca mai mandri si mai demni￯, a mai spus Tariceanu.

El si-a mai declarat si convingerea ca echipa PLR va reusi sa dea primul presedinte liberal al Romaniei.

"Dragi colegi, toti cei care suntem azi aici pe scena si am fost alesi de dumneavoastra am primit un vot de incredere, un vot pe care eu il intepretez intr-un mod foarte simplu si clar: ne-ati mandatat sa ducem mai departe liberalismul in Romania si va multumim", a spus Tariceanu, in debutul discursului sau.

El a precizat ca isi doreste ca echipa aleasa in fruntea partidului sa reprezinte liberalismul in fata tuturor romanilor.

------

Ora 14:02 Calin Popescu Tariceanu a fost ales presedinte al Partidului Liberal Reformator, cu 1147 de voturi "pentru", in cea de a doua zi a congresului, anunta posturile de stiri.

Potrivit Agerpres, au votat 1180 de delegati, dintre care 1167 au votat pentru candidatura lui Calin Popescu-Tariceanu, restul voturilor fiind anulate.

Tariceanu a fost singurul candidat inscris pentru aceasta functie.

De asemenea, au fost alesi, prin vot secret, cei 19 vicepresedinti ai PLR, functii pentru care s-au inscris 19 candidati.

Acestia sunt: Daniel Barbu, Catalin Beciu, Radu Boroianu, deputat Steluta Cataniciu, senatorul Petru Ehegartner, deputat Gratiela Gavrilescu, Andrei Gerea, deputatul Guran Virgil, senatorul Sorin Iliesiu, deputatul Nicu Marcu, Marius Mateescu, senator Nasta Nicolae, deputatul Ion Pargaru, Paun Dan, Ovidiu Szilagi, Mihai    Stanisoara, Radu Stroe, Jan Tucan, Ioan Utiu.    Pentru functia de membru in Biroul Politic Central s-au inregistrat 36 de candidaturi. Primii 27 clasati vor fi membri plini, iar ceilalti supleanti.

PLR reprezinta un proiect politic rezultat din parteneriatul dintre Grupul de Initiativa pentru Pastrarea Identitatii Liberale, initiat de presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, si Partidul National al Mediului.Ora 12:31
Tariceanu, despre PNL: E departe de electoratul liberal, de romani, si-a parasit ideologia

Calin Popescu Tariceanu a declarat, sambata, in discursul tinut in fata Congresului PLR, ca este "mahnit" pentru PNL, despre care a spus ca este in acest moment "departe de electoratul liberal si de romani" si ca si-a parasit si ideologia, aliindu-se cu "principalul adversar politic", informeaza Mediafax.

"Ceea ce nu au reusit sa faca comunistii sau Securitatea, a reusit o mana de oameni. Azi PNL e departe de electoratul liberal, departe de romani, departea de onoarea, cinstea, curajul de care a dat dovada acest partid 139 de ani", a spus Tariceanu.

El a mentionat ca a asistat in cateva luni la cele mai multe tradari din perioada postdecembrista.

"PNL a iesit de la guvernare, a tradat mai bine de jumatate din electoratul roman, si-a parasit ideologia si s-a aliat in final cu principalul adversar politic", a spus Tariceanu.

El a aratat ca au existat nenumarati traseisti politici in Romania ultimilor 25 de ani, dar ca mai rar a intalnit un astfel de traseism politic la un partid care avea o certa si emblematica ideologie.

"Sunt mahnit pentru PNL, dar azi, pe de alta parte, sunt extrem de bucuros pentru ca acum cinci luni eram singur, anuntand un nou proiect politic, PLR", a spus Tarceanu.

Potrivit lui Tariceanu, candidatura sa la presedintia PLR, cat si a Romaniei, este o provocare pentru persoana sa, cat si pentru partid.

Tariceanu a vorbit si despre proiectele sale de presedinte si de tara.

"Romania are nevoie de un nou proiect politic, de o noua viziune. Romania trebuie sa ajunga a saptea putere a Europei", a sustinut Tariceanu.

El a mai aratat ca este nevoie de o reforma a statului.

"Trebuie sa asiguram ca partid, si eu ca presedinte, ca veti fi tratati corect de catre stat, de catre Guvern sau de catre patroni. Acesta este telul meu, o bunastare bazata pe munca, pe efort, pregatire, profesionalism", a spus Tariceanu.

Candidatii pentru functiile de conducere

Pentru functiile de vicepresedinti ai Partidului Liberal Reformator (PLR) candideaza urmatorii: Daniel Barbu, Catalin Beciu, Radu Boroianu, Steluta Cataniciu, Petru Ehegartner, Gratiela Gavrilescu, Andrei Gerea, Virgil Guran, Sorin Iliesiu, Nicu Marcu, Marius Mateescu, Nicolae Nasta, Ion Pargaru, Dan Paun, Ovidiu Silaghi, Mihai Stanisoara, Radu Stroe, Jan Tucan, Ioan Utiu.

Daniel Chitoiu nu si-a inscris candidatura pentru o functie de vicepresedinte, ci doar pentru cea de membru al Biroului Politic Central.

Pentru functia de membru in Biroul Politic Central si-au inscris candidaturile 36 de persoane, din care primele 27 clasati vor fi membri ai Biroului, iar urmatorii clasati vor fi supleanti.

Pentru functia de membru in BPC si-a inscris candidaturile urmatorii: Nicolae Alexandri, Radu Angheloiu, Ioan Asaftei, Bogdan Gheorghe, Octavian Bot, Calota Florica, Victor Chirila, Daniel Chitoiu, Ioan Ciugulea, Radu Cojocaru, Daniel Crisan, Ion Cupa, Dima Dumitru, Paul Dumbraveanu, Galan Constantin, Gheorghe Gabriel, Ioan Petrache Gabriel, Lazar Ioan, Marinca Dan, Mihai Mihalache, Ovidiu Mihut, Mircea Minea, Adrian Mironescu, Adrian Moldoveanu, Dumitru Nancu, Valentin Olariu, Roz Dorel, Viorel Palasca, Toma Petcu, Svetlana Preoteasa, Florin Sarbu, Valentin Soneriu, Mirel Talos, Sorin Teju.

Lucrarile Congresului Partidului Liberal Reformator (PLR) continua sambata, la Palatul Parlamentului, cu depunerea mandatului conducerii interimare a partidului, alegerea presedintelui - functie la care candideaza doar Calin Popescu Tariceanu- si a celor 19 vicepresedinti care vor face parte din noua conducere.

Vineri, in prima zi a Congresului, delegatii au votat in unanimitate Statutul noului partid. Documentul prevede ca denumirea integrala a formatiunii este Partidul Liberal Reformator, iar cea prescurtata este PLR, arata Agerpres.

In Statut se prevede ca Partidul Liberal Reformator este continuatorul legitim al liberalismului modernizator si reformator, care a construit Romania moderna, si singura forta politica romaneasca ce isi asuma neconditionat universalitatea, durabilitatea si actualitatea valorilor liberale.

Congresul este forul suprem de conducere si decizie al PLR, la nivel national, si se compune din delegatii alesi de filialele teritoriale si membrii Delegatiei Permanente.

Congresul ordinar al PLR se intruneste o data la patru ani si are ca principale atributii adoptarea sau modificarea Statutul partidului, la propunerea Delegatiei Permanente, alegerea presedintelui partidului, alegerea uninominala a celor 44 de membri titulari ai Biroului Politic Central, adoptarea strategiei si Programului politic ale partidului prezentate de Presedintele ales.

Delegatia Permanenta exercita conducerea partidului dintre Congrese, se intruneste o data la trei luni si are in componenta intre altii pe membrii Biroului Politic Central, presedintii filialelor teritoriale, presedintele Senatului PLR si parlamentarii. Intre reuniunile Delegatiei Permanente forul de dezbatere si decizie este Consiliul National Executiv care se intruneste lunar.

Biroul Politic Central este organismul deliberativ al PLR, ales prin vot secret uninominal de catre Congresul PLR, si are ca membri presedintele partidului, 19 vicepresedinti, 27 de membri, noua membri supleanti, presedintele TLR si presedintele OFPLR.

Intre alte competente, BPC al PLR exercita conducerea operativa a partidului, fie in mod direct, fie prin organismul sau operativ, Biroul Politic Executiv, si propune Consiliului National Executiv candidatii pentru alegerile parlamentare si europarlamentare, in functie de calificarea profesionala, experienta si rezultatele electorale anterioare.

PLR reprezinta un proiect politic rezultat din parteneriatul dintre Grupul de Initiativa pentru Pastrarea Identitatii Liberale, initiat de presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, si Partidul National al Mediului.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

7134 vizualizari

 • -46 (48 voturi)    
  Ponta presedinte (Sâmbătă, 2 august 2014, 11:17)

  vladimir14 [utilizator]

  Tariceanu Prim ministru.
  • +14 (16 voturi)    
   Tariceanu prim ministru? (Sâmbătă, 2 august 2014, 14:27)

   Bazil [utilizator] i-a raspuns lui vladimir14

   poate Prim amorez
   • +11 (11 voturi)    
    Da, presedinte la Jilava! (Sâmbătă, 2 august 2014, 22:30)

    Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui Bazil

    Sau la Rahova, Taricene, langa Nastase si Voiculescu!
  • +17 (19 voturi)    
   Da, doi prosti! (Sâmbătă, 2 august 2014, 16:37)

   neagoe [utilizator] i-a raspuns lui vladimir14

   Liberal inseamna ceva mai mult decat a da liber la prostie.
  • +15 (17 voturi)    
   TĂRICEANU NU E LENIN (Sâmbătă, 2 august 2014, 16:38)

   pointless man [utilizator] i-a raspuns lui vladimir14

   Nici Ponta, nu-i Troțki.

   Tov. Vladimir-Vladimirovici ! Noi te plătim să-i aburești pe români, dar nici CHIAR AȘA - ai greșit secolul.
   Ordin: CIORBĂ DE POTROACE IMEDIAT. Bîstro ! Bîstro !

   Înjurătură după închiderea telefonului:
   Ciorti ! Prea ieftină băutura la Românica !
   • +17 (19 voturi)    
    Din cauza unor indivizi ca tariceanu (Sâmbătă, 2 august 2014, 19:25)

    rov [utilizator] i-a raspuns lui pointless man

    au aparut kamikaze...pentru tariceanu, personal nu as avea ezitari.
  • +7 (9 voturi)    
   ...vladimir(14ani!) (Sâmbătă, 2 august 2014, 21:29)

   ionamaru [utilizator] i-a raspuns lui vladimir14

   vladimir , nu stii sa citesti nici la varsta asta ? Scrie clar , Tariceanu - presedinte PLR si, vrea !- presedinte RSR .
   Sa-ti rogi familia sa-l voteze !
 • +30 (32 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 2 august 2014, 11:31)

  [anonim]

 • +37 (39 voturi)    
  Tariceanu: "PNL e departe de electoratul liberal" (Sâmbătă, 2 august 2014, 12:52)

  ofCAER [utilizator]

  Desigur.
  PLR este cel care se identifica cu electoratul liberal.
  Prin lipirea de PSD. Cu al sau presedinte de onoare Ion Iliescu, fost tovaras de joaca si de idei cu George Bratianu, Radu Cimpeanu & restu'.
  Tare-i Tariceanu!
 • -28 (34 voturi)    
  Nu ar fi surprinzator? (Sâmbătă, 2 august 2014, 13:03)

  Gigi Kent [utilizator]

  Noul PNL-PDL sa fie votat de 15-16% din electorat iar PLR-ul de vreo 12-13%? Marea unificare a dreptei sa fie de fapt un fas?

  Prima testare va fi la alegerile Prezidentiale. Sa vedem cat ia Tariceanu.

  Sincer sa fiu, pentru cei care nu ii inghit nici pe Ponta si nici pe Basescu, pare a fi singura alternativa serioasa. Daca nu iei in considerare PPDD-ul si alte partide similare.
  • +17 (19 voturi)    
   kentane (Sâmbătă, 2 august 2014, 15:07)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   esti printre putinii care'l inghit pe tarliceanu.
   tu, probabil ca'l inghiti cu motocicleta cu tot :)

   tarliceanu este cea mai falsa paiatza politica, pe scena dumbovitzeana, de la marea zarva, csnd l'ati impuscat pe al batran :))

   e un nimic impopotzonat.

   numai vazand ce sleahta de penali s'au adunat in jurul sau, iti dai seama ca, asa zisul partid labaral al motocicleanului, nu'i altceva decat un alt unpr, un apendice al fostului mare partid.
   tovarasi de drum, cum a fost si'n 46.

   ce se intampla azi, pe asa zisa stanga, adica pe latura secu, nu'i altceva decat refacerea marelui partid, pecere redivivus.
   un pecere de vremuri noi, cu oameni si mai vechi si mai noi.
   iar dr. tonta, un ceausescu mult mai tupeist.

   singura solutie, o adevarata revolutie.
   si nu in strada, ci in mintile romanilor.
  • +13 (15 voturi)    
   .... socoteli simple ..... (Sâmbătă, 2 august 2014, 15:17)

   cbogdan [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   Tariceanu "va lua" voturi de la electoratul care nu voteaza oricum cu Ponta si COMUNISTII VOPSITI. Astfel ajuta PSD-ul sa ingroape "statul de drept".
   El vorbeste de "valorile liberalismului". bla...bla ...bla...
   • -2 (6 voturi)    
    Multumesc (Duminică, 3 august 2014, 9:40)

    Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui cbogdan

    Iti multumesc ca imi dai dreptate.

    Tariceanu "va lua" voturi de la electoratul care nu voteaza oricum cu Ponta si COMUNISTII VOPSITI.

    Deci Tariceanu va lua voturi de la PSD / Ponta si de la PDL / Basescu (adica de la comunistii vopsiti). E bine!

    PSD-ul nu ingroapa nici un stat de drept. In schimb din cand in cand ne mai baga in cate un NATO, prin UE ... din astea.
  • +11 (11 voturi)    
   E la fel de serios ca PPDD (Sâmbătă, 2 august 2014, 21:56)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   Dupa alefgeri fug toti in bratele lui Ponta.
   Astia hotia vor sa reformeze? Care fura de la 1 milion de euro in sus sa nu pateasca nimic.
 • +20 (22 voturi)    
  "Romania trebuie sa ajunga a 7-a putere a Europei" (Sâmbătă, 2 august 2014, 13:07)

  ofCAER [utilizator]

  ///, ca nu mi-ai lasat alternativa macar in a te eticheta, EUROPA insasi "trebuie" sa "ajunga" o "putere"! Criza economica, inca neincheiata la nivelul EUROPEI, si criza din Ucraina dovedesc doar ca EUROPA asta a matale este nu slaba ci foarte slaba. Sa vrei sa-ti faci tara a 7-a putere a unui organism slab (fara puteri) nu arata decit ca gindesti prost. ///
  Da' ce pretentii putem avea de la noul prieten al lu' Ponta?!
  Si totusi: dupa ce veti cistiga alegerile, stimate domnule Tariceanu, sa nu uitati sa dati o lege prin care sa instituiti in Romania obligativitatea folosirii doar a hirtiei igienice de culoare roz!
  • +7 (9 voturi)    
   este deja a cincea (Sâmbătă, 2 august 2014, 15:12)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui ofCAER

   roata la carutza....

   noroc cu ue asta, dar si cu ukraina.
   poate, in conditiile astea, ilici, bonbon si tonta nu vor putea coti spre kremlin.

   ce pot face, si o fac cu success, este mentinerea tzarii intr'o stare de brambureala, de ameteala, de somn al mintilor.

   nu m'as mira sa interzica si imnul :))
   in noua constitutie, anuntata de dottore.
 • +32 (34 voturi)    
  L-am întâlnit pe (Sâmbătă, 2 august 2014, 13:56)

  Leul in iarna [utilizator]

  C. Popescu-Tăriceanu în 14 aprilie 1990 în casa lui Radu Câmpeanu, casă pe care acesta o primise de la statul roman și pe care tocmai sfințea. La auzul veștii că există în locuință și o pivniță cu băuturi Tăriceanu și-a lins buzele (la propriu) și a exlamat: "Mmmm..... Ce-mi doresc și eu așa ceva..." M-am gândit în primul moment că nu pentru asta muriseră niște oameni în decembrie 1989, dar apoi mi-am zis că mi-e sufletul prea înrăit și am vrut să uit acest episod. Doar că domnul Tăriceanu nu mi-a permis. Prin tot ceea ce a făcut de atunci până azi a demonstrat că unicul său țel în viață este dobândirea unei pivnițe cu băuturi.
  • -13 (15 voturi)    
   Ba fix de asta... (Sâmbătă, 2 august 2014, 14:32)

   Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui Leul in iarna

   Ba fix de asta au murit oamenii aia in 1989. Ca sa poti sa iti doresti liber tot ce vrei. Sa ai posibilitatea sa obtii aia prin munca ta proprie (si nu pentru ca esti nomenclaturist de partid ca Basescu). Chiar daca te cheama Tariceanu. Din pacate nu ai inteles nimic din Revolutie. Pacat!

   Plus ca mi se pare o ipocrizie maxima sa iti placa T. Basescu si sa vorbesti despre pivnitele de bauturi pe care si le doresc altii. Probabil ca Basescu isi linge buzele si isi zice "ce-mi doresc niste sute de hectare la Nana!"
   • +8 (8 voturi)    
    Daca nu spuneai de Nana si de Bas (Sâmbătă, 2 august 2014, 21:06)

    Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

    era 100% OK postul tau....dar asa, te-ai dat de gol.
   • +9 (9 voturi)    
    detaliaza te rog (Sâmbătă, 2 august 2014, 21:42)

    AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

    ce inseamna nomenclaturist de partid in viziunea ta kentana?
    Faptul ca sustii maretia lui Moliceanu, o c_rva politica de prima mana spune multe depsre tine.
    Daca Moliceanu accepta alegeri anticipate atunci cand trebuia acum javrele de PSD erau istorie si aflam de ei doar din comunicatele DNA.
    Moliceanu e nimic mai mult decat unealta comunistilor si da, viziunea lui despre succes se rezuma la o crama personala
    • -1 (3 voturi)    
     Imi cer scuze... (Duminică, 3 august 2014, 9:36)

     Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

     "În anul 1989 a devenit director general al Inspectoratului pentru Navigație Civilă în cadrul Ministerului Transporturilor, în cabinetul Dăscălescu, funcție pe care a îndeplinit-o până la Revoluția din 22 decembrie 1989."

     Eu zic ca un membru PCR, cu functii de conducere in strainatate, favoritul Elenei Ceausescu, facator in liniste de bisnita pe zeci-sute de mii de euro in vremea comunismului, scapat de catre DIE de scandalul de la Rouen samd samd samd era de fapt un DIZIDENT. Dar am incurcat termenii scuze....

     Stiu, stiu, a citit o foicica in Parlament cu condmnarea comunismului. Si i-a prostit pe unii ...

     "Javrele de la PSD" reprezinta alternativa de stanga in politica romaneasca. Imi pare rau dar eu partid unic Basescu-PDL-PNL-PiMP nu vreau. Tu ai dreptul sa ai orice apucaturi nedemocratice.
   • +6 (6 voturi)    
    Nana sau cum ponta foloseste institutiile statului (Sâmbătă, 2 august 2014, 22:02)

    ty [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

    in lupta lui politica. Altfel spus cum Ponta isi bate joc de Romania.
   • +2 (2 voturi)    
    confunzi principiile (Duminică, 3 august 2014, 18:28)

    kkciosuldelahamangia [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

    comunistii au ucis pt. a-si insusi bunurile altora, fie ele doar niste sticle cu vin, icepand din '47, insa dezastrul a fost mai mare.
    in dec.'89 oamenii nu au murit pt. a repeta ispravile comunistilor, unii au murit pt. a le indrepta, pt. a recupera din ce au furat comunistii.
   • 0 (0 voturi)    
    Domnule Gigi Kent, (Miercuri, 6 august 2014, 12:12)

    Leul in iarna [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

    In primul rand: eu va vorbesc cu dumneavoastra desi imi dau seama ca vi se pare un obicei prost.
    In al doilea rand: cred ca sunteti obsedat de Basescu. Unde ati vazut pomenit acest nume in textul meu?
    In al treilea rand: am impresia ca n-ati inteles ce ati citit.
  • +10 (10 voturi)    
   Scuzati, sunteti intr-o eroare! (Sâmbătă, 2 august 2014, 14:49)

   ofCAER [utilizator] i-a raspuns lui Leul in iarna

   "Prin tot ceea ce a făcut de atunci până azi", da' mai ales mai inspre zilele noastre, Tariceanu nu "a demonstrat că unicul său țel în viață este dobândirea unei pivnițe cu băuturi" ci a demonstrat ca nu-i in stare sa iasa din pivnita cu bauturi...
  • +11 (13 voturi)    
   puteai fi un erou (Sâmbătă, 2 august 2014, 19:30)

   rov [utilizator] i-a raspuns lui Leul in iarna

   daca aveai ceva din Nostradamus...
   Il puteai tine in beci pana azi. Romania ar fi aratat altfel, poate chiar civilizata, dar patru femei nu ar fi fost maritate...doar atat.
   • 0 (0 voturi)    
    Pai nu era (Miercuri, 6 august 2014, 12:22)

    Leul in iarna [utilizator] i-a raspuns lui rov

    beciul meu. Era al lui Campeanu. Si nici el nu l-a bagat in pivnita sa-l puna la pastrat. De fapt si Campeanu, si Tariceanu n-au facut decat sa se tradeze unul pe altul si, impreuna pe romani.
 • +19 (23 voturi)    
  Ideologie (Sâmbătă, 2 august 2014, 14:11)

  Andra99 [utilizator]

  Ideologia Tariceanu = alipirea de PSD in vederea spolierii tarii si a evitarii consecintelor judiciare.
  • 0 (0 voturi)    
   ideologie (Luni, 29 septembrie 2014, 16:43)

   PetrescuCiprian [utilizator] i-a raspuns lui Andra99

   Ideologia Tariceanu= continuarea reprezentarii in ALDE de catre un partid liberal din Romania si continuarea proiectului USL votat de 7 milioane de romani.
 • +17 (21 voturi)    
  Acest //// (Sâmbătă, 2 august 2014, 14:19)

  mopsu [utilizator]

  care a calcat in picioare tot ce e liberal in economie,ne-a ucis pe cei saraci cu taxa auto, protejand banditii din industria auto,contra celor care nu puteau niciodata sa=si cumpere un autoturism nou, perpetuata de toti cei care i-au urmat, daca mai tineti minte ungurul atilacorodi care scrasnind din gura ne povestea cat de minunat este sa pastrezi natura asa cum este si el alt nesimtit se plimba cu jeep-uri care polueaza in draci, asta vrea sa ne conduca din nou. Romani treziti-va.
  • +5 (5 voturi)    
   Si cind te gindesti ca este coleg (Duminică, 3 august 2014, 9:37)

   Kecske [utilizator] i-a raspuns lui mopsu

   de uniune "democrata" cu "drujba lui Dumnezeu". L-am numit aici pe vestitul "plantator" de arbori (che)restoy attila.
   Asta da schizoidie.
 • +8 (8 voturi)    
  ... (Sâmbătă, 2 august 2014, 14:40)

  rerenenegate [utilizator]

  Expresie romaneasca: "rahat pe perje"
  • +3 (3 voturi)    
   Rahat CU perje. (Duminică, 3 august 2014, 9:38)

   Kecske [utilizator] i-a raspuns lui rerenenegate

   Asta este expresia. Exista si un dictionar pentru expresii dar nu cred ca o vei gasi pe aceasta.
 • -6 (6 voturi)    
  De ce doar a șaptea putere a Europei? (Sâmbătă, 2 august 2014, 14:46)

  Nyk1 [utilizator]

  Și nu prima?

  Până și Băs a țintit mai sus, cu axa Londra - Washington - Buc.
 • +10 (12 voturi)    
  ... ce emotii am avut .... (Sâmbătă, 2 august 2014, 15:21)

  cbogdan [utilizator]

  Credeam ca nu se alege Tariceanu cu presedentia noului partid. M-am linistit.
  • +1 (1 vot)    
   Excelent, meriti (Duminică, 3 august 2014, 21:47)

   ofCAER [utilizator] i-a raspuns lui cbogdan

   toata stima noastra!
 • +10 (12 voturi)    
  Asta-i Aripa Franta din PNL (Sâmbătă, 2 august 2014, 15:41)

  Parzivall [utilizator]

  Tariceanu, mare role model, la a cata femeie e asta? La a 5-a and counting? Si astea cinci is din alea cu acte....cate-or fi fara numai el stie.
  Mai sa fie, dar cati aplaudaci au fost la vot. Nu aveau si ei serviciu? Mai munceste cineva in tara aia?
  Ce vrei sa te faci mama cand o sa fii mare? Om politic aka borfash mama.
 • +11 (13 voturi)    
  Calin un rebut moral al d-nului Amedeo ! (Sâmbătă, 2 august 2014, 15:59)

  Plagarus [utilizator]

  Pe drumul ce duce la DNA,paseste repejor Calin, papusarul penal al platformei continentale din Marea Neagra, adrisant hors concours Sterling !
  Anexa contractului semnat de ANRM cu firma Sterling, secretizata in noiembrie 2008 de catre Guvernul Tariceanu, a fost publicata !
  "Acordul de concesiune pentru explorare, dezvoltare si exploatare petroliera in perimetrele XIII Pelican si XV Midia, intre ANRM si Sterling Resources Ltd., are o durata de 30 ani contractuali calculati de la data intrarii in vigoare a ESPA (n.r. adica a Contarctului de Explorare si Impartire a Productiei incheiat intre Rompetrol SA si Enterprise Oil Exploration Limited si Canadianoxy (Romania) Ltd, la 6 august 1992), cu dreptul de prelungire cu o perioada aditionala de pana la 15 ani, conform prevederilor art. 27 alin. (2) din Legea Petrolului", potrivit actului aditional.
  Titeiul si gazele naturale extrase din fiecare zacamant comercial vor fi masurate dupa iesirea din statiile de separare si tratare

  Contractul cu Sterling a fost suspendat cinci ani si repus pe rol "dintr-o data", in 2008 ??!
  Contractul incheiat cu Sterling a fost suspendat in perioada 2003-2008, iar prin transformarea contractului de exploatare si impartire a productiei in acord petrolier si de concesiune compania nu mai imparte profitul cu statul roman, ci plateste o redeventa situata intre 3,5 si 13,5%.!!!
  Pentru grecotei-manechin totul a fost furat legal.
  Dar, contract legal nu inseamna contract corect. Este un furt si nu pot accepta sa-l numesc altfel.
  Ceea ce a facut Tariceanu nu este ilegal, au avut grija sa modifice inainte de semnarea acestei anexe legea petrolului, dar este IMORAL. Vazand ei ca nu vor mai fi la guvernare ce au zis hai sa dam de pe acum zonele pt ca dupa alegeri se vor duce in alta parte.
  DE CE A EMIS TARICEANU ORDONANTA DE URGENTA CARE MODIFICA LEGEA PETROLULUI CU 5 ZILE INAINTEA HOTARARII DE GUVERN ?
  03.02.2009 zi istorica Romania castiga la Haga procesul cu Ucraina.
  Baietii de la noi care care erau
 • +12 (14 voturi)    
  Ce urmeaza (Sâmbătă, 2 august 2014, 16:37)

  axismundi [utilizator]

  ...urmeaza alianta cu PSD si intrarea la guvernare. Facem pariu?
  • +11 (13 voturi)    
   Conform... (Sâmbătă, 2 august 2014, 17:07)

   Laurentiu78 [utilizator] i-a raspuns lui axismundi

   "adevaratei ideologii liberale" nu-i asa?
  • +2 (2 voturi)    
   "Facem pariu?" (Sâmbătă, 2 august 2014, 22:28)

   ofCAER [utilizator] i-a raspuns lui axismundi

   Amice, da' stii ca prea ne iei de fraieri?!
 • +15 (17 voturi)    
  Mda. (Sâmbătă, 2 august 2014, 17:02)

  Miscarea Focul Dacic [utilizator]

  Omul ăsta a spus în sfârșit adevărul: este un comunist sadea, un om fără coloană vertebrală. Nu înțeleg cum pot unii oameni să decadă în halul ăsta! Nu înțeleg și pace!
  • +16 (18 voturi)    
   Asta asa s-a nascut (Sâmbătă, 2 august 2014, 17:13)

   Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui Miscarea Focul Dacic

   N-a decazut niciodata, decat la caracter, comunistii pot mege inapoi pana la stadiul de euglena....nu-i bate nimeni aici.
   • +3 (3 voturi)    
    EXCELENT ! (Duminică, 3 august 2014, 9:42)

    Kecske [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

    Cel mai bun comentariu si pe departe cea mai buna definire a caracterului lui tariceanu.
 • +18 (20 voturi)    
  Bratienii au mai murit inca odata! (Sâmbătă, 2 august 2014, 17:18)

  MichiuStefan [anonim]

  Ce tupeu la neispravitul si filfizonul asta!Dupa ce a refuzat alegerile anticipate sugerate de Basescu in 2006, dupa ce a dat mana pe sub masa cu PSD eliminand PDL, dupa ce a refuzat alianta cu acesta in 2009, acum ne da lectii!Cu o liota de penali in jurul sau-de mirare cum de a gasit atatia- isi continua "opera liberala", nu asa, mare liberal ce este el!Cat poti fi de marsav, grotesc si penibil, nu stiu cum mai poate iesi pe strada dupa atata abjectie!Si se mai gasesc naivi/penali dupa chipul si asemanarea lui, sa-i cante in struna, anticipand fitrimiturile de la masa PSD.
 • +5 (5 voturi)    
  parca.....i-am mai vazut...... (Duminică, 3 august 2014, 9:33)

  TRABI [utilizator]

  Nene , parca i-am mai vazut pe dracii astia prin guverne , la conducerea tarii , in parlament o viata .....si......iata undei tara noastra ....
  Pai cu acordarea pe gratis a afacerilor in Marea Neagra catre mafiotii internationali in timpul guvernarii lui - cum ramane ?
  Asta se numeste tradare de tara si ar trebui rezolvata cu pedeapsa capitala -----
  Romani ....sa nu uitati niciodata care au fost cei care ne-au distrus viitorul urmasilor nostri ---transmiteti asta si copiilor vostri -----> sa urmariti itotdeauna pe urmasii lor pe unde umbla si ce fac pentru ca si ei vor proceda la fel .
 • +3 (3 voturi)    
  Esec (Luni, 4 august 2014, 8:53)

  lzrd [utilizator]

  Unul din putinele esecuri ale presedintelui este si promovarea acestui tradator de profesie numit Tariceanu ! Cat de prost poti sa fii ca dupa ce basescu te-a facut prim ministru tu sa dai afar de la guvernare PDL ? Multi oameni cu gandire scurta spun ca guvernarea Tariceanu a fost ..... NU nu a fost deoarece ne-a lasat cu un deficit de 8-9 % si , daca Fosganian ar avea obraz ne-ar spune unde au ascuns banii ,dar tzi-ai gasit Fosganian si caracter !!!!!
 • +1 (1 vot)    
  Tariceanu, singurul candidat pt presedintia PLR (Luni, 4 august 2014, 14:29)

  ofCAER [utilizator]

  Ahhh, dragii mosului cititori, dac-ati sti voi cit mi-era mie de dor de o ideologie dintr-asta, cu candidat unic "curat liberala"... Cam de pe vremea celui de-al paispelea congres, fie-i tarina usoara... ca uite, la comemorarea a 25 de ani, Liberalii Reformatori din morti si tot il scoala! Ce-nseamna, dom'le, forta adevaratului liberalism!...
  P.S. Fara gluma: cita dreptate au avut Eminescu si Caragiale!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by