PNL ii solicita premierului Victor Ponta sa retraga nominalizarea deputatului PSD Claudiu Manda pentru postul de ministru delegat pentru Buget si sa isi ceara public scuze, acuzand faptul ca guvernul a ajuns "o afacere de familie", in conditiile in care Manda este finul lui Valeriu Zgonea, relateaza Agerpres.

"Incep cu o solicitare pe care PNL o face prim-ministrului Victor Ponta de a-si retrage nominalizarea lui Claudiu Manda pentru functia de ministru al Bugetului si ii cerem, totodata, sa isi ceara si scuze pentru aceasta nominalizare. Este inadmisibil ca in Romania Guvernul sa devina o afacere de familie, o afacere intre rude. Dupa ce-l avem in marea familie PSD-ista pe vicepremierul Oprea, ministru de Interne si nas al lui Victor Ponta, dupa ce-l avem in Guvernul Ponta pe ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, ca var al premierului Ponta, dupa ce-l avem in fruntea senatorilor PSD ca lider pe socrul prim-ministrului Ponta, astazi ni se propune sa avem si un fin al presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea", a afirmat, vineri, vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu intr-o conferinta de presa.

El considera ca "este prea mult pentru un guvern cu atatea rude" si ca premierul "trebuie sa inteleaga ca nu este guvernul familiei lui, ci este vorba de Guvernul Romaniei si ca este o batjocura la adresa romanilor sa propui ca ministrul Bugetului un om fara nicio experienta profesionala in acest domeniu".

Atanasiu sustine ca "singura tangenta pe care a avut-o Claudiu Manda cu Ministerul Bugetului este falsul in declaratiile facute, potrivit carora ar fi fost contabil-sef la o firma inainte de a absolvi facultatea".

Premierul Victor Ponta a anuntat vineri ca a trimis presedintelui Traian Basescu propunerile pentru noii ministri de la Cultura si Buget. Propunerea pentru postul de ministrul al Culturii si cel de vicepremier din partea UDMR este Rozalia Biro, in timp ce pentru portofoliul bugetului a fost propus Claudiu Manda, deputat PSD.

Presa a semnalat imediat dupa anuntarea acestor propuneri ca Iulian Claudiu Manda are mai multe inadvertente in CV-ul oficial publicat pe site-ul Camerei Deputatilor. In CV era scris ca Manda a absolvit Liceul "Stefan Odobreja" - numele corect este Stefan Odobleja, ca a lucrat la MADENIN SRL - firma care nu apare nici in Monitorul Oficial, si nici in Registrul Comertului, dupa cum a scris Prisacariu.ro, si ca a ocupat functia de economist contabil sef la aceasta firma incepand din 1995 - desi tot in CV scrie ca a terminat facultatea abia in 1998.

La cateva ore dupa ce greselile din CV au aparut in media, CV-ul lui Iulian Claudiu Manda a fost modificat: liceul se numeste "Stefan Odobleja", firma este SC MADEXIM SRL.

Citeste si: