Fostul presedinte al PNL Crin Antonescu a declarat luni ca nu renunta la candidatura pentru prezidentiale in contextul rezultatelor sondajului intern realizat de liberali pentru desemnarea prezidentiabilului si a precizat ca exclude varianta unei candidaturi independente la acest scrutin, relateaza Agerpres.

"Nu le comentez (n.r. - rezultatele sondajului). Este un sondaj pe care nu mi-l asum, dar pe care nu-l contest", a spus Antonescu.

El a afirmat ca nu va cere realizarea unui alt sondaj, amintind ca in urma cu zece zile a propus sa se treaca la vot fara sondaje, in conditiile in care nu au fost facute analizele initiale.

Antonescu a aratat ca va cere in continuare votul delegatilor.

"Aici pare ca nu se inteleg niste lucruri de mai multa vreme si sa mai incercam o data. Nu este vorba ca mai cer eu sau cere cineva. Orice desemnare a unui candidat de catre un partid este o decizie politica. Ea trebuie formalizata cumva. Ea nu se poate lua in constatarea unor sondaje, ea pur si simplu in baza sondajelor, in baza tuturor factorilor pe care cineva ii poate avea in minte atunci cand ia o decizie, trebuie sa insemne o decizie luata prin vot de un for al unui partid. In conformitate cu statutul, Delegatia Permanenta", a afirmat fostul lider al PNL.

El a subliniat ca isi mentine declaratia ca este cel mai potrivit candidat din partea PNL.

De asemenea, Antonescu a indicat ca nu i-a cerut nimeni sa se retraga din cursa pentru desemnarea candidatului PNL la Presedintie.

Fostul lider al PNL a pledat pentru un vot uninominal in cazul desemnarii candidatului la Presedintie, dar a afirmat ca daca se va decide sa fie vot secret, nu are nimic impotriva, dar ca acest tip de vot va responsabiliza anonim conducerea liberalilor.

Crin Antonescu a exclus varianta unei candidaturi independente la alegerile prezidentiale.