"Alegerile aduc pe scena politica o armata intreaga de nulitati care cred ca pot fi presedinti ai Romaniei. N-am sa-i enumar pentru ca nu vreau sa jignesc pe nimeni azi", a declarat sambata presedintele Traian Basescu la Sinaia, unde se desfasoara Congresul Organizatiei de Femei a PMP. Seful statului il considera pe Cristian Diaconescu, candidatul Miscarii Populare, cel mai legitim candidat la prezidentiale si a lansat, sambata, cateva ironii la adresa democrat-liberalilor: "PDL, actualul PNL, pe care il conduceam in 2000... Vorba lui Petre Roman, suna ca dracu' ". Basescu a mai spus ca PDL a dat de 3 ori primarul Capitalei si de doua ori presedintele Romaniei, iar acum "a fost pus pe tava" liberalilor: "O parte din aceasta istorie ramane acum la PNL si o adauga bratienilor."

Traian BasescuFoto: Agerpres

Cele mai importante declaratii ale lui Traian Basescu:

Cristian Diaconescu e un om care chiar in guvernarea Nastase, prin legislatia promovata, a pus bazele justitiei de azi.

Este un bun cunoscator al politici externe.

Are in spate un partid mic, dar care poate sa continue sa creasca. Imi aduc aminte cat de mic era PDL-ul in 2000, cand am castigat Primaria Capitalei, era un partid care avea 4%.

Am dovedit ca un partid mic poate sa obtina un rezultat mare daca are candidatul potrivit.

Nu plecati de la premisa ca doar partidele mari pot da primari sau presedinti, si partidele mici o pot face.

Cristian Diaconescu nu va face compromisuri odata ajuns la Cotroceni. M-ati vazut suspendat de doua ori, si asta pentru ca nu am vrut sa fac compromisuri in domeniul justitiei.

Romania are nevoie de un partid nou, care nu a facut toate compromisurile din ultimii 25 de ani. Nu vreau sa coplesesc PMP cu personalitatea mea, ci sa isi dezvolte propria personalitate.

Pana ieri mi-am tinut arhiva personala de la Ministerul Transporturilor si de la Primarie in sediul actualului PNL din Modrogan 1. Arhiva lasata acolo inca mai era o legatura a mea cu partidul, stiam ca o sa o iau candva, dar nu asa de repede. Stiind concesiile uriase si modul in care PDL a fost pus pe tava... am hotarat sa o iau ieri.

Am fost intr-un partid care a dat de 3 ori primarul Capitalei si de doua ori presedintele Romaniei. O parte din aceasta istorie ramane acum la PNL si o adauga bratienilor.