documente

STATUT PDL-PNL 14 IULIE corectura 1-1

(15 Iul 2014) DOC, 273KB

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, si cel al PDL, Vasile Blaga, urmeaza sa anunte joi numele noii formatiuni de dreapta, cel mai probabil PNL, potrivit discutiilor de miercuri, sub rezerva ca joi dimineata cei doi lideri vor mai avea o intalnire, au declarat, pentru HotNews, surse participante la negocieri.

"Numele viitoarei formatiuni politice va fi PNL, dar cei doi presedinti se vor mai intalni si maine dimineata", au declarat sursele.

PNL si PDL urmeaza sa fuziuneze intr-o procedura in trei etape, programata sa se finalizeze in anul 2017, conform proiectului viitorului statut comun, negociat de echipele liberala si democrat-liberala, publicat de HotNews.ro.

PNL si PDL urmeaza sa intre in alegerile prezidentiale din noiembrie 2014 ca alianta, nemaiavand timp sa se inregistreze ca partid.

De la 1 ianuarie 2015, fuziunea ar urma sa inceapa, cu o conducere bicefala - cu doi presedinti si cu structuri rezultate din comsarea forurilor PNL si PDL. "Modalitatea de functionare si modul de reprezentare la nivelul structurilor judetene si locale pentru perioada 1 ianuarie 2015-1 ianuarie 2017 se va stabili prin hotarare a Conventiei Nationale in prima sedinta de dupa alegerile prezidentiale din 2014", prevede proiectul.

Abia din anul 2017, in urma unei Conventii Nationale (congres) comune ar urma sa se aleaga noua conducere a viitorului partid, in ciclul electoral urmator.

Proiectul de statut, trimis in teritoriu la organizatiile PNL si PDL, ca propunere, avea trecut ca nume al viitoarei formatiuni politice PNL/PDL.