Senatorul Valeriu Todirascu anunta ca a depus la Senat o a doua propunere legislativa pentru completarea Legii nr. 286/ 2009 privind Codul Penal, vizand necesitatea aplicarii pedepselor complementare functionarilor publici condamnati definitiv pentru fapte de coruptie, dupa ce aceasta Camera i-a respins, in primavara, o prima varianta propusa.

Potrivit unui comunicat transmis marti de Todirascu, citat de Agerpres, demersul sau are in vedere impiedicarea pronuntarii sentintelor cu suspendare in cazul faptelor de coruptie sau al infractiunilor de serviciu, respectiv imposibilitatea pronuntarii pedepselor cu suspendare, avand in vedere gradul de pericol social pe care faptele de coruptie il reprezinta, indiferent de amplitudinea lor, prin puterea exemplului.

De asemenea, prin initiativa amintita, se mai propune introducerea unor pedepse complementare, precum inlaturarea pensiilor de serviciu, "acordate tocmai pentru a se evita actele de coruptie, urmand ca persoana condamnata sa primeasca pensia calculata conform principiului contributivitatii".

"Efectul coruptiei de stat este saracia cetatenilor, iar pedepsirea exemplara a persoanelor corupte, alaturi de masurile de prevenire a actelor de coruptie, este o masura imperios necesara pentru stavilirea acestui flagel care risca sa cuprinda toate sectoarele societatii", sustine senatorul Valeriu Todirascu.