Fostul premier Emil Boc spune ca nu sustine pierderea identitatii PDL in urma unei fuziuni cu PNL, apreciind ca ambele formatiuni trebuie sa se regaseasca intr-o "formula noua", dar abia din 2015, iar pana atunci ar trebui sa se concentreze pe formarea unei aliante pentru prezidentiale, scrie Mediafax.

Intrebat miercuri, intr-o conferinta de presa, cum comenteaza faptul ca PDL si PNL au stabilit in 26 iulie congrese de fuziune, Emil Boc a spus ca cele doua partide ar trebui sa se concentreze pe formarea unei aliante in perspectiva alegerilor prezidentiale, dupa care sa discute, anul viitor, despre modalitatea in care se va face fuziunea si sub ce nume.

"Fuziunea poate fi prin absorbtie, ceea ce sper sa nu se intample, sau poate fi vorba de o fuziune care sa duca la un nou partid, cu un alt nume. Eu cred ca ar trebui sa ne limitam doar la primul pas, posibilitatea unei aliante, si acest lucru este sigur. Va fi o alianta electorala intre PDL si PNL in perspectiva alegerilor prezidentiale, dupa care cred ca ramane timp in 2015 sa discutam despre modalitatea in care se va face fuziunea, cu privire la nume si alte detalii. Daca suntem realisti, anul acesta ar trebui sa ne concentram pe ceea ce inseamna alianta si castigarea alegerilor prezidentiale si chestiunea numelui sa fie lasata pe anul viitor. Nu sustin pierderea identitatii PDL, pentru ca apreciez ca cele doua partide trebuie sa se regaseaca intr-o formula noua", a spus Boc.

Potrivit acestuia, chestiunea fuziunii ar trebui lasata pentru 2015, iar cele doua partide sa se concentreze pe alianta pana la prezidentiale, "pentru ca nu este nici timp pentru indeplinirea procedurilor juridice privind fuziunea".

In judetul Cluj, PDL se opune unei fuziuni cu PNL si nu este de acord nici ca viitorul partid sa se numeasca PNL, sustinand doar o alianta intre cele doua formatiuni politice in perspectiva alegerilor prezidentiale.

Reprezentanti ai PDL au declarat, miercuri, ca la Biroul Permanent Judetean (BPJ) intrunit zilele trecute intr-o sedinta pentru a analiza fuziunea dintre PDL si PNL s-a votat aproape in unanimitate impotriva oricarui tip de fuziune cu PNL, pe motiv ca o fuziune ar fi de natura sa dizolve partidul.

"Biroul Permanent Judetean (BPJ) al PDL s-a intrunit zilele trecute intr-o sedinta pentru a analiza fuziunea dintre PDL si PNL. A fost un vot aproape in unanimitate, mai putin cel al presedintelui filialei, Daniel Buda, impotriva oricarui tip de fuziune cu PNL, pentru ca o fuziune ar fi de natura sa ne dizolve si sa isi pastreze anumiti sefi privilegiile. Democrat ¬ liberalii clujeni nu au fost de acord sa fie partasi la disparitia PDL de pe scena politica. Suntem de acord cu o alianta, dar nu cu fuziunea si ca viitorul partid sa se numeasca PNL", au spus sursele citate.

Presedintele PDL Cluj, eurodeputatul Daniel Buda, a refuzat sa comenteze votul din BPJ al PDL Cluj.