PDL a ajuns in negocieri avansate cu Mihai Razvan Ungureanu pentru fuziunea prin absorbtie cu partidul acestuia, Forta Civica, a declarat presedintele Partidului Democrat Liberal, Vasile Blaga. El a aratat ca in 3-4 august principalele partide de opozitie, PNL si PDL, vor sti ce candidat comun vor sustine, in urma unui sondaj de opinie care va masura intentia de vot pentru liberalii Klaus Iohannis si Crin Antonescu si democrat-liberalul Catalin Predoiu.

Mihai Razvan Ungureanu si Vasile BlagaFoto: AGERPRES

"Suntem in discutii avansate cu Forta Civica si cu Mihai Razvan Ungureanu, rezultatele le vom anunta luni, cand lucrurile vor fi foarte clare", a afirmat, marti seara, Vasile Blaga, la Realitatea TV, citata Agerpres.

Presedintele PDL a mentionat ca in data de 26 iulie vor avea loc congresele de fuziune ale PDL si PNL, iar numele candidatului pentru alegerile prezidentiale va fi facut cunoscut in jurul datei de 3 august.

"In 26 iulie vor avea loc congresele de fuziune ale celor doua partide. Calendarul presupune finalizarea documentelor pana in 15 iulie si imediat ce vom sti candidatul, in jurul datei de 3-4 august, vom discuta despre proiectul pentru Romania al candidatului, iar in septembrie vom discuta despre proiectul pentru Romania al noului partid", a mai afirmat Blaga.

"Candidatul cu cele mai mari sanse il veti sti in jurul datei de 3-4 august. Noi il sustinem pe Catalin Predoiu pana in ultimul moment, ultimul moment insemnand rezultatul sondajelor comune PNL-PDL, care se vor finaliza in jurul datei de 3-4 august. Oricare dintre cei trei, Catalin Predoiu, Klaus Iohannis sau Crin Antonescu il poate bate si avem convingerea ca il va bate pe Victor Ponta la prezidentiale", a mai spus liderul PDL.

In alegerile prezidentiale, PNL si PDL vor intra, insa, ca o alianta, nu ca un singur partid.

"Vom candida ca si o alianta la alegerile prezidentiale, am decis in forurile noastre sa mergem cu un singur candidat al dreptei. Facem aceasta constructie pentru a avea sanse la prezidentiale si parerea mea este ca acel candidat pe care il vom sustine, indiferent ca este domnul Predoiu, domnul Klaus Iohannis, domnul Crin Antonescu, pentru ca ii spun doar pe cei care ii stim cu toti ca vor participa in doua etape in aceasta competitie, sunt oameni cu sanse de a castiga Presedintia Romaniei", a mentionat presedintele PDL.

"Separat, aceste partide, niciunul dintre ele nu are sanse, deci sansele sunt mult mai mari impreuna. Aceasta constructie nu o facem numai pentru prezidentiale, o facem pe termen mediu si lung pentru Romania, o facem si pentru 2016, la alegerile generale", a adaugat Vasile Blaga, marti, la Realitatea TV.