Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu scrie despre Dan Voiculescu si Elena Udrea intr-o postare pe blog cu titlul "Un duet pentru nelinistea noastra". "Unii oameni au nevoie de conflict pentru a se simti bine. Daca nu simt adrenalina impulsionandu-i, se cheama ca nu traiesc. Iar ca sa ai un conflict e nevoie si de un oponent, ca un conflict cu sinele e doar pentru filosofi si astia nu dau bine la stiri. Asa ca traim intre doua breaking news: unul cu Dan Voiculescu si unul cu Elena Udrea", scrie MRU.

"Dar cine sunt cei doi protagonisti? Destinul lui Dan Voiculescu poate cutremura orice om obisnuit. A facut tot ce e uman posibil ca sa lase o urma in santurile noroioase ale istoriei. Nu cunosc pe nimeni de calibrul lui Dan Voiculescu. Spaima lui de puscarie a reusit sa aduca laolalta ce e mai rau in Romania zilelor noastre. Bani multi, putere mediatica, dublu discurs in fiecare seara, inscenari dubioase, minciuni grosolane, jurnalisti compromisi din perspectiva propriei meserii, politicieni verosi, interlopi dispusi la orice."

"De cealalta parte, in ringul inventat special pentru cei doi protagonisti, Elena Udrea. La fel de priceputa ca Dan Voiculescu in a construi stiri din nimic, cu acelasi simt al afacerii si al identificarii profitului, cu aceeasi clinica dorinta de a fi in centrul atentiei. Amandoi cred ca imaginea e totul si ca scopul scuza mijloacele. Si apropos: cum as putea sa ii spun eu doamnei Udrea ca Guvernul Ungureanu a cazut pentru ca am refuzat sa negociez cu penalii? Pentru penali sunt un arogant!", continua el.

"Si uite asa, seara de seara, vorbim despre procesul lui Voiculescu. Care nu e un proces de tradare nationala, nu e un proces istoric si nu e nici un proces in care sa se regaseasca mari nume din istoria noastra contemporana. E probabil un furtisag cu acte, cum au fost cu sutele sau cu miile in ultimii 25 de ani si care au ingropat economia Romaniei. Iar dupa doua sincroane cu Dan Voiculescu, victima a Justitiei, intra in direct Elena Udrea ca sa apere Justitia. Bunul simt, conform caruia Justitia trebuie sa fie mai presus de bataliile politice, e ignorat complet. Si daca esti nemultumit de agenda publica tinuta captiva de cei doi ori esti basist, ori ai abdicat de la apararea statului de drept."

"Nu imi fac iluzii asupra lunilor care urmeaza. Ma astept la ce e mai rau. La diversiuni si pseudo-dezvaluiri. Oamenii vor fi indemnati sa iasa in strada sub false pretexte eliberatoare si sa distruga ce s-a construit cu greu. Nu ar fi prima data: in 1989 lumea a fost chemata sa apere Televiziunea Romana de teroristi necunoscuti. Acum vom fi chemati sa aparam Antena 3. De cine? De ce? Si mai ales pentru ce? Probabil de cetele conduse de Elena Udrea pe post de Ioana D¬Arc autohtonizata. Telenovela."

Din perspectiva personala, Dan Voiculescu si Elena Udrea au de ce sa ii multumeasca lui Traian Basescu pentru cateva motive serioase. Primul nu ar fi existat in constiinta publica fara ura pe care i-a purtat-o ani de zile Presedintelui Romaniei. Contributia lui Dan Voiculescu in politica romaneasca nu sta in altceva decat in intriga permanenta pentru distrugerea Presedintelui. De partea cealalta, doamna Udrea si-a imaginat ca poarta camasa rezistentei si a iesit, chipurile singura, in calea tavalugului. S-a asigurat ca nu mai e nimeni pe langa ea in cadrele televiziunilor. Amandoi inteleg valoarea unui breaking news si faptul ca e important ca nimeni sa nu te incomodeze cand faci declaratii.

"Doamna Udrea apara statul de drept la fel de mult pe cat apara domnul Voiculescu libertatea presei. Ambele sunt scenete montate pentru telespectatori. Concret, ambii isi subordoneaza toate subiectele propriei dorinte de a se vedea la televizor. Ce-i drept, se merita unul pe altul. Am ajuns sa traim in lumea lor! Imaginati-va doar cum ar fi fost mandatul lui Traian Basescu fara Elena Udrea si Dan Voiculescu", incheie MRU.