Consiliul National al Partidului Conservator a adoptat rezolutia propusa de presedintele partidului, Daniel Constantin, pentru sustinerea la alegerile prezidentiale a lui Victor Ponta din partea Aliantei PSD-UNPR-PC, transmite Agerpres.

"Avand in vedere prevederile Statutului PC in privinta alegerilor prezidentiale din noiembrie 2014, Consiliul National hotaraste: PC va sustine candidatul Aliantei PSD-UNPR-PC pentru alegerile prezidentiale daca Victor Ponta, presedinte PSD si premier al Romaniei va fi desemnat candidat. In caz contrar, Consiliul National va fi convocat din nou in luna septembrie pentru a valida candidatul pe care PC il va sustine pentru Presedintia Romaniei", prevede rezolutia care a fost prezentata la Consiliu de Constantin.

Potrivit textului citat, "PC reitereaza nevoia de moderatie pe scena politica considerand ca echilibrul reprezinta semnul unei normalitati politice de la care politica romaneasca si o parte din politicienii nostri s-a indepartat. PC asteapta de la viitorul presedinte al Romaniei dar si de la viitorul prim ministru care va fi desemnat si cu sprijinul PC ca familia, credinta, identitatea nationala, traditiile romanesti sa fie promovate prin politici coerente pentru societatea romaneasca".