Deputatul PNL Cristina Pocora si-a anuntat demisia din functia de purtator de cuvant al formatiunii dupa ce Congresul partidului a ales noua conducere, mentionand ca isi asuma esecul faptului ca nu a obtinut increderea delegatilor liberali pentru o functie de vicepresedinte. "Consider absolut firesc sa-mi asum nereusita personala in aceste alegeri interne (de la Congresul PNL, n.r.). Faptul ca nu am primit sprijinul majoritar al colegilor pentru obiectivul propus este de natura, in perceptia mea, sa genereze pe viitor o posibila lipsa de legitimitate a coordonatorului Departamentului de Comunicare al PNL si a Purtatorului de cuvant. De aceea, pentru a evita o astfel de situatie, cred ca este de datoria mea si un gest necesar de decenta sa ma retrag din aceste functii", arata Cristina Pocora intr-un comunicat citat de Mediafax.

Cristina Pocora a candidat la Congresul PNL din 27-28 iunie pentru o functie de vicepresedinte al partidului, obtinand 447 de voturi, insuficient pentru a castiga una dintre cele 31 de pozitii puse in competitie.

Deputatul PNL a mai precizat ca l-a "asigurat" pe presedintele PNL, Klaus Iohannis, ca indiferent de pozitia din partid va munci la fel de mult si va ramane la fel de implicata "in constructia celui mai puternic Partid National Liberal de dupa Revolutie".