Premierul Victor Ponta a anuntat ca va efectua o vizita oficiala la Beijing, la sfarsitul lunii august sau inceputul lunii septembrie, pentru a debloca relatiile economice printr-o colaborare politica, relateaza Mediafax.

"La Beijing trebuie sa ai si o colaborare politica ca sa se deblocheze colaborarea economica", a spus Ponta.

Si vicepremierul Liviu Dragnea anunta in luna martie, aflat in China, ca premierul Victor Ponta va efectua o vizita oficiala in China, in luna septembrie.

"Am discutat despre vizita premierului Victor Ponta in China, pe care urmeaza sa incercam sa o stabilim in cursul lunii septembrie. Am convenit ca aceasta vizita sa fie una in care sa constate cei doi premieri, Victor Ponta si Li Keqiang, ca mare parte din acordurile care au fost semnate in noiembrie, la Bucuresti, s-au finalizat si deja au devenit proiecte concrete", a spus Dragnea.

Romania si China au semnat, in noiembrie, acorduri de colaborare pentru infiintarea in comun a unui parc tehnologic si reluarea exportului de bovine pentru reproductie si carne de porc catre China, dar si mai multe documente de colaborare in energie, inclusiv in domeniul nuclear si termoelectric.

Surse oficiale au declarat recent ca ICR Beijing va avea sediul intr-un mall, dupa ce autoritatile chineze nu au fost de acord ca sediul sa fie in cadrul Ambasadei Romaniei la Beijing.

Prin urmare, s-a decis inchirierea unui spatiu intr-un mall din capitala chineza, unde ICR va fi vecin cu Institutul Maghiar. De altfel, cele doua institute intentioneaza sa organizeze si evenimente comune, pentru o mai buna promovare.

Sursele au aratat ca ICR Beijing urmeaza sa fie inaugurat in luna septembrie, fiind posibila prezenta premierului Victor Ponta.