Premierul Victor Ponta a declarat joi ca in cazul in care USL ar fi ramas, nu ar fi candidat niciodata impotriva lui Crin Antonescu la alegerile prezidentiale si ca il considera pe fostul presedinte al PNL singurul contracandidat cu profil prezidential dintre cei de la PNL si PDL.

"Le-am spus intotdeauna colegilor mei ca nu voi candida niciodata la presedintia PSD impotriva lui Adrian Nastase. In 2010, cu cinci zile inainte de Congresul PSD, Adrian Nastase a anuntat ca se retrage, atunci am candidat eu, sambata si am si castigat. Crin Antonescu stie foarte bine, pentru ca trei ani am stat cu el mai mult decat am stat cu familia, ca nu as fi candidat niciodata impotriva lui. Daca ramanea USL, nu candidam, daca revine USL si refacem tot ceea am spus ca facem, da, ma retrag. Daca situatia e cea de acum, sigur ca voi candida impotriva sa", a spus Ponta la DC News Live, potrivit Agerpres.

El a adaugat ca singurul contracandidat cu care ar putea sa intre in turul doi al prezidentialelor si care are un profil prezidential este Crin Antonescu.

"Cu siguranta, cine intra in turul doi va fi un candidat puternic si va fi un scor strans. Singurul candidat care are un profil prezidential este categoric Crin Antonescu, pentru ca daca vrei sa fii presedintele unei tari trebuie sa ai o anumita viziune, un anumit nivel pe politica interna, pe politica externa, sa starnesti sperante, asteptari, sa spui 'alegeti-ma presedinte pentru ca iata cum vad eu Romania'. Cu tot respectul pe care il am pentru domnul Blaga si domnul Iohannis, nu au anvergura, sunt oameni cu anumite limite si sper sa nu o ia cineva ca pe o jignire. Cred ca Sorin Oprescu a explicat mai plastic: sectorul 4 e de patru ori cat Sibiul, deci ar fi mai bun Piedone de presedinte. Am fost astazi la Robert Negoita de dimineata, e si mai mare sectorul 3. (...) As avea asa un suras de satisfactie sa vad ca in turul doi sunt cei doi pucisti din 2012, eu si Crin", a afirmat Ponta.