Deputatii s-au reunit, miercuri la ora 12:00, in plen, in sesiune extraordinara pentru a adopta Acordurile de asociere intre UE si Republica Moldova, Ucraina si Georgia, legile referitoare la CAS si comunicatiile electronice, raportul privind incuviintarea arestaririi preventive a lui Titi Holban. Dupa dezbateri va avea loc votul final asupra acestora. Comisiile de specialitate au aprobat, saptamana trecuta, rapoartele la proiectele privind reducerea CAS si la comunicatiile electronice, dupa ce, anterior, au fost discutate de Senat. Comisia juridica a respins luni cererea Parchetului de incuviintare a arestarii preventive a deputatului UNPR Titi Holban.

Presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a precizat, dupa sedinta Biroului Permanent de miercuri dimineata, ca nu neste posibila nicio amanare a votului in cazul lui Titi Holban: "Eu am speranta ca astazi parlamnetarii vor face ce au facut in ultima perioada".

El a rugat presa sa nu mai prezinte, pentru Romania, faptul ca Parlamentul ar fi scut pentru cei care au incalcat legea: "Va rog frumos pe dumneavoastra, presa, sa nu mai prezentam, pentru Romania, nu pentru mine personal, exceptia de la Constitutie ca o regula unanima de suta la suta. Este o exceptie, in rest, dosarele, toate dosarele, de exemplu dosarul lui Florin Popescu pentru care s-a cerut arestarea preventiva, a fost trimis in instanta. Deci, din punct de vedere juridic, Parlamentul nu este scut pentru niciunul care a incalcat legea, inainte de mandat, in timpul mandatului, dupa mandat", a afirmat Zgonea.

El a mai spus ca arestarea preventiva este o masura de exceptie, dar procurorul de caz continua dosarul, care se va duce in instanta, "iar instanta intotdeauna pe acesti parlamentari i-a condamnat si se apara in instanta si nimeni nu este mai presus de lege".