Biroul permanent al Camerei Deputatilor a decis, miercuri, sa trimita Comisiei juridice cererea de incuviintare a arestarii preventive a deputatului UNPR Titi Holban, pentru elaborarea unui raport care sa fie supus votului plenului in sesiunea extraordinara de saptamana viitoare.

"Biroul Permanent a decis sa trimita la Comisia juridica cererea de arestare preventiva a deputatului Titi Holban. Comisia are trei zile la dispozitie pana sambata inclusiv, iar pana duminica sa fie raportul prezentat Biroului Permanent", a precizat secretarul Camerei Niculae Mircovici, potrivit Mediafax.

El a mai spus ca raportul Comisiei juridice va fi pus pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare care va avea loc saptamana viitoare probabil in zilele de 2 si 3 iulie, impreunca cu celelate puncte.

Directia Nationala Anticoruptie cere aviz de la Camera Deputatilor pentru arestarea preventiva a deputatului Titi Holban, suspectat de trafic de influenta, dupa ce ar fi luat 10.000 de euro pentru ca o firma sa nu fie sanctionata dupa un control al Directiei Antifrauda.

"In conformitate cu prevederile art. 72 alin. 2 din Constitutia Romaniei si ale art. 195 alin. 1 si 2 din Regulamentul Camerei Deputatilor, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a transmis procurorului general al Romaniei cererea si referatul intocmit de procurorii anticoruptie, in vederea sesizarii ministrului Justitiei, pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a deputatului Holban Titi pentru infractiunea de trafic de influenta", arata marti DNA, intr-un comunicat de presa.

Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie, deputatul Titi Holban ar fi primit 10.000 de euro de la o persoana spunand ca va interveni, printr-un intermediar, la un inspector cu functie de conducere la una dintre Directiile Regionale Antifrauda, pentru ca o firma sa nu fie sanctionata in urma controlului facut de institutie.