Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a precizat ca la acest moment nu exista "elementele necesare" care sa impuna demisia presedintelui Traian Basescu, in urma scandalului in care a fost implicat fratele sau, Mircea, afirmand insa ca minoritatea maghiara va lua o decizie in acest sens miercuri.

Kelemen HunorFoto: Agerpres

"Eu pentru faptele fratelui presedintelui nu pot sa acuza presedintele daca nu avem elementele necesare iar in acest moment nu exista elementele necesare", a spus Kelemen Hunor, la intrebarile presei.

"Sa vedem daca exista si alte elemente", a continuat acesta, mentionand ca marti va fi si o sedinta a comisiei comune a Parlamentului pentru SRI, in care sa va discuta "probabil" "daca au existat rapoarte catre presedintie".

"Abia dupa acea vom lua o decizie, probabil miercuri", a subliniat seful UDMR.

Acesta a precizat ca presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, nu s-a consultat cu parlamentarii minoritatii maghiare atunci cand a anuntat ca propune camerei superioare adoptarea unei declaratii prin care sa se ceara demisia de onoare a presedintelui Traian Basescu.

"Nu ne jucam cu astfel de solicitari pana cand nu avem elementele necesare (...) Nu avem elementele necesare pentru a da raspuns la aceasta solicitare. Miercuri dimineata veti avea raspunsul grupurilor noastre, pana atunci nu", a incheiat Kelemen Hunor.