O eventuala demisie a presedintelui Traian Basescu nu ar fi nici oportuna si nici benefica, pentru ca ar crea o instabilitate. Iata ce spune intr-un interviu la RFI vicepresedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely.

Membrii coalitiei de guvernare vor discuta luni despre initierea unei actiuni parlamentare, precum adoptarea unei Declaratii a Parlamentului, pentru demisia presedintelui Traian Basescu, ca urmare a cazului in care este implicat fratele sau, Mircea Basescu.

Laszlo Borbely crede insa ca o eventuala demisie a lui Basescu nu ar rezolva nimic: "Eu cred ca in acest moment, in care e vorba in primul rand de fratele presedintelui, nu de el, chiar daca evident face parte din familie si chiar daca sunt unele suspiciuni, eventual, ca ar fi stiut o parte din acele actiuni, nu s-a confirmat nimic, eu cred ca aici vorbim politic, in acest moment, nu cred ca ar fi benefica o demisie, ar crea o instabilitate sau chiar in momentul de fata, ar trebui fiecare sa se concentreze pe ceea ce urmeaza, alegeri prezidentiale. Cu trei-patru luni inainte de aceste alegeri, nu cred ca este oportuna o asemenea cerere. Evident, daca colegii nostri vor cere acest lucru, inca n-am primit nici o solicitare, vom discuta in cadrul coalitiei, dar parerea mea personala e ca prin asta nu rezolvam nimic si nu cred ca in momentul de fata trebuie o asemenea declaratie".

Continuarea pe www.rfi.ro