Premierul Victor Ponta si-a exprimat vineri o pozitie mult mai nuantata decat cea de joi cu privire la implicarea presedintelui Traian Basescu in scandalul de coruptie in care fratele sau, Mircea Basescu, a fost retinut de DNA. Daca joi premierul cerea demisia presedintelui, vineri Ponta nu a mai pronuntat cuvintul demisie intr-o discutie de 5 minute cu reporterii. Intrebat daca isi mentine declaratia de joi, Ponta a spus initial "Bineinteles, am facut aceasta declaratie ieri dimineata", dar imediat a adaugat ca "nu cred ca mai e nevoie de declaratii ale mele", si a incheiat spunind ca "pina la proba contrara trebuie sa avem cu totii incredere in justitie".

Victor PontaFoto: Agerpres

Intrebat daca cere in continuare demisia presedintelui si daca se are in vedere o noua suspendare in cazul in care Traian Basescu ramane la Cotroceni, Victor Ponta a raspuns:

"As vrea sa nu particip la ceea ce s-a declansat aseara, si anume o chestiune extrem de romaneasca. Cine tine cu Traian Basescu a inceput sa zica prostii ca 'dom’le, e cu Voiculescu', ca 'nu stiu ce se intampla cu justitia', cine e contra lui Traian Basescu, sigur, cealalta pozitie.

Cred ca ne aflam intr-un moment in care Romania trece, si nu e o exceptie, e de fapt finalul unei perioade extrem de grele in ceea ce priveste credibilitatea institutiilor statului, a oamenilor polilici, cred ca justitia isi face treaba foarte bine, si o va face si Guvernul foarte bine, mai departe trebuie sa ne gandim la ce va fi pe viitor. Ca presedintele Basescu pleaca maine sau pleaca in noiembrie, tot aceleasi provocari le avem in fata noastra."

La insistentele reporterilor, care l-au intrebat inca o data daca isi mentine declaratia privind demisia presedintelui, Ponta a afirmat: "Bineinteles, am facut aceasta declaratie ieri dimienata cand nu stiam nimic despre ce urma sa se intample in dosarul penal. Acum justitia functioneaza, nu cred ca mai este nevoie de declaratii de ale mele."

"Noi ne-am reintors - aseara m-am uitat - la nebunia, isteria in care albul e negru si negrul e allb. Ma uitam pe la vreo 2 televiziuni ca Dan Voiculescu i-a dat banii lui Mircea Basescu, ceea ce e o nebunie, nu vom intelege si nu vom reusi niciodata sa luam masurile corecte daca continuam in acest fel. Din punctul meu de vedere, este un cutremur politic, bineinteles. Ce va face dl Basescu, nu stiu, eu mi-as dori sa faca ce crede ca ar fi bine pentru Romania", a adaugat premierul.

Victor Ponta a reiterat ca nu poate vorbi despre implicatii directe, stabilite de Justitie, ci doar despre responsabilitati politice: "Pana la proba contrara trebuie sa avem cu totii incredere ca justitia isi face datoria".

Stirea se actualizeaza