Unul dintre cei cinci vicepresedinti ai PNL Prahova si un deputat, membru in Biroul Permanent al PNL Prahova, au demisionat, joi seara, din functiile de conducere detinute in PNL, acuzand "mascarada" din partid si spunand ca fac acest gest din cauza nemultumirilor legate de fuziunea cu PDL, potrivit Mediafax. Secretarul regional al PNL pentru Regiunea Sud Muntenia, Bogdan Nica, unul dintre cei cinci vicepresedinti ai PNL Prahova, a demisionat, joi seara, din toate functiile detinute in partid.

Nica si-a anuntat demisia in timpul sedintei Biroului teritorial al PNL Prahova care a avut loc joi seara, la scurt timp dupa ce conducerea partidului a anuntat ca s-au stabilit sedinte mixte impreuna cu reprezentantii PDL in care sa se discute despre fuziunea dintre cele doua partide.

"Am considerat ca aceasta ipocrizie si mascarada nu ma caracterizeaza si, mai mult decat atat, nu pot sa merg inainte sa raman intr-un birou care doreste contopirea cu PDL. Raman constant unor principii pe care le-am sustinut de multi ani si in aceste conditii nu mai doresc sa fac parte dintr-o conducere judeteana care face astfel de gesturi", a declarat corespondentului Mediafax Bogdan Nica.

Acesta a precizat ca ramane membru al PNL.

"Raman un simplu membru al organizatiei Ploiesti, in speranta ca la congres niste oameni vor pune niste probleme serioase si vom iesi din aceasta aventura si din aceasta ipocrizie la nivel national si judetean in care ne tarasc aceasta conducere demisionara si toti reprezentantii lor in teritoriu", a spus Bogdan Nica.

Nica a detinut functiile de secretar regional pentru Regiunea Sud Muntenia in cadrul PNL si a fost ales in urma cu doi ani si jumatate unul dintre vicepresedintii PNL Prahova. In perioada guvernarii USL, Bogdan Nica a fost presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.

In aceeasi sedinta a demisionat, de asemenea, din functiile de conducere detinute in Biroul Permanent PNL Prahova deputatul Nicolae Alexandri.

"Nu-mi pot continua activitatea in cadrul acestui organism de conducere din cauza faptului ca avem pareri divergente majore in ceea ce priveste drumul pe care-l parcurge PNL in continuare, in sensul ca nu sunt de acord cu fuziunea cu PDL si nici cu apartenenta la grupul PPE", a declarat deputatul Nicolae Alexandri pentru MEDIAFAX.

Acesta a precizat ca o alta nemultumire a sa a constat in faptul ca mai multi sefi de colegii, intre care deputatii Gratiela Gavrilescu si Sorin Teju, au fost schimbati din aceste functii.

"Ni s-a spus ca suntem un pic rataciti pentru ca nu avem aceleasi idei in ceea ce priveste fuziunea si apartenenta la PPE cu ale dansilor. Eu nu pot sa mai stau sa lucrez intr-un astfel de birou", a spus Nicolae Alexandri.

Deputatul Nicolae Alexandri a fost, pana saptamana trecuta, presedintele PNL Ploiesti, organizatie a carei conducere a fost dizolvata de catre conducerea PNL Prahova si a detinut functia de secretar al PNL Prahova, functie din care a fost schimbat.

In sedinta conducerii PNL de joi seara a fost, de asemenea, dizolvat biroul de conducere al PNL Campina.

Fostul presedinte al PNL Campina, deputatul Virgil Guran, spune ca va contesta la Comisia de Arbitraj si Onoare a PNL decizia de dizolvare a Biroului Municipal Campina, intrucat aceasta ar fi nestatutara.

"Au luat o hotarare nestatutara, pentru ca oricum si-au dat demisia mai mult de jumatate dintre membrii Biroului Campina, in semn de protest, ca au spus ca nu stau la mana lui Mircea Rosca (presedintele PNL Prahova - n.r.), ca in PNL este dictatura. Mircea Rosca cere respectarea statutului numai cand e vorba de altii, cand e vorba de el, considera ca nu este cazul. Voi contesta dizolvarea Biroului la Comisia de Arbitraj nu pentru a reveni eu in functie, pentru ca nu ma intereseaza asta, ci pentru a demonstra ca la PNL Prahova nu se respecta statutul. Eu am contestat la nivel national faptul ca anumite hotarari s-au luat de catre doi, trei oameni si nu la nivelul bazei partidului", a spus deputatul Virgil Guran.

Sase dintre cei sapte parlamentari liberali de Prahova si mai multi membri ai conducerii PNL Prahova s-au exprimat impotriva fuziunii cu PDL. De asemenea, mai multi reprezentanti ai conducerii PNL Prahova, intre care si trei parlamentari, au participat la lansarea platformei liberale initiata de Calin Popescu Tariceanu.